Oι αλλαγές στα νηπιαγωγεία

0
1368
Πηγή: psicoactiva.com

dsc_0145Εν μέσω Κυριακάτικης ραστώνης, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία, τις οποίες και θα δούμε συνοπτικά:

Καταρχάς, το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών ορίζεται πυραμιδικώς ανάποδα, από τις 24 ώρες για εκπαιδευτικούς με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, μέχρι 21 για όσου έχουν 20 χρόνια υπηρεσίας και πλέον, και μάλιστα υπάρχει η δυνατότηα ανάθεσης μειωμένου ωραρίου είτε από φέτος τον Σεπτέμβρη, είτε από τον επόμενο χρόνο. Για διευθυντές το ωράριο ορίζεται αναλόγως των θέσεων του νηπιαγωγείου, από 20 ώρες σε 4/θέσια και 5/θέσεια, 12 ώρες στα 6/θέσια, και 25 στα 1/θέσια έως 3/θέσια σχολεία.

Διαφήμιση

Το νηπιαγωγείο πλέον θα σχολάει στη μία το μεσημέρι. Σε περίπτωση επιλογής ολοήμερου προγράμματος, θα παραμένει στο σχολείο έως τις 16.00. Θα υπάρξει η δυνατότητα επιλογής για γονείς που θα θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο πριν από την έναρξη του προγράμματος, δηλαδή στις 7.45- 8.30.

Βέβαια, θα πρέπει να πούμε πως υπάρχει ελάχιστο όριο συμμετοχής για τα παιδιά, καθώς αναλόγως των θέσεων του νηπιαγωγείου, θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 5,10, ή 14 παιδιά ανά νηπιαγωγείο.

Η βασική αλλαγή που γίνεται με αυτό το σύστημα, και εφόσον αποδειχθεί στην πράξη, θα είναι ο εναρμονισμός του προγράμματος του νηπιαγωγείου με αυτό του δημοτικού.

 
 

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here