Βασιλεία Βασιλειάδου «ο Δολοφόνος με τα Γαλάζια μάτια»

0
1445

 
 
galaziamatia-cover-510x749
 

Μ’ένα βιβλίο μυστηρίου, η νεαρή ταλαντούχα συγγραφέας Βασιλεία Βασιλειάδου, μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά και μας εκπλήσσει. Από την πρώτη κιόλας σελίδα γοητεύεσαι από τις περιγραφές και αυτόματα γίνεσαι φίλος της Άνν Λίμπερνς, της πρωταγωνίστριας της ιστορίας, αγωνιώντας μαζί της για το αν θα βρεθείς στα ίχνη του Δολοφόνου με τα Γαλάζια μάτια.

Διαφήμιση

Μίλησε μας για σένα. Πότε ολοκλήρωσες το πόνημα σου ;

Μένω στην Κοζάνη και είμαι μαθήτρια της Α’ λυκείου. Το βιβλίο το ολοκλήρωσα όταν ήμουν 14 χρονών.

Στο βιβλίο η πρωταγωνίστρια χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να βρει πληροφορίες για τον δολοφόνο. Εσύ ξεκίνησες την ιστορία σου στο χαρτί ή στον υπολογιστή;

Την ιστορία την ξεκίνησα στον υπολογιστή. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος είναι η αλήθεια, απλώς επειδή τον άνοιγα σχεδόν καθημερινά, μου ήταν πιο εύκολο να γράφω εκεί και να τα έχω όλα συγκεντρωμένα σε ένα έγγραφο.

Καθώς διαβάζει κανείς το βιβλίο, σειρά με τη σειρά του επιβάλλεις ,κατά κάποιον τρόπο να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του ,να φαντάζεται τους χαρακτήρες. Εσύ τα πρόσωπα τα φαντάστηκες ή τα εμπνεύστηκες από πρόσωπα που σε περιβάλλουν ;

Από τα πρόσωπα της ιστορίας ο Νικ είναι βασισμένος σε έναν τραγουδιστή από το εξωτερικό που μου άρεζε. Οι υπόλοιποι είναι της φαντασίας μου.

Θέλω να μου πεις ένα απόσπασμα από το βιβλίο ή ένα κεφάλαιο που θεωρείς το πιο σημαντικό ή που σε δυσκόλεψε περισσότερο και  γιατί;

Το αγαπημένο μου κεφάλαιο είναι οι εξομολογήσεις γιατί  πιστεύω πως σε αυτό αρχίζει να ολοκληρώνεται η ιστορία και φτάνουμε σε ένα σημείο που είναι έντονα τα συναισθήματα που νιώθουν οι χαρακτήρες του βιβλίου.

Οι σελίδες είναι αρκετά φορτισμένες συναισθηματικά. Πόσο εύκολο είναι για μια έφηβη, όπως εσύ, να ξεδιπλώνεις τα συναισθήματα σου;

Επειδή ακριβώς στην εφηβεία τα συναισθήματα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, πιστεύω πως οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τα εκφράσουν όπως μπορούν. Για εμένα αυτός ο τρόπος ήταν η συγγραφή, οπότε δεν μου ήταν κάτι το δύσκολο.

Η ιστορία με παραπέμπει πιο πολύ σε ξένη λογοτεχνία ,τα ονόματα και κάποια πολιτισμικά στοιχεία . Προτιμάς να διαβάζεις ξένους η Έλληνες συγγραφείς;

Διαβάζω κυρίως ξένη λογοτεχνία. Μου αρέσουν αρκετοί συγγραφείς μια εκ των οποίων είναι η J. K. Rowling. Από τα βιβλία της το αγαπημένο μου είναι ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς.

Ποιος ήταν αυτός που σε παρακίνησε να προχωρήσεις στην έκδοση του ; Δέχτηκες αμέσως; Δίστασες;

Την πρωτοβουλία να το στείλει στον εκδοτικό οίκο Πηγή την πήρε η μαμά μου, η οποία με ρώτησε εάν θα ήθελα κάτι τέτοιο. Εγώ θέλοντας να ακούσω και τη γνώμη, για το βιβλίο μου,  από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία δέχτηκα χωρίς κάποιον δισταγμό.

 Τι θα ευχόσουν για το βιβλίο σου; Πολλές ανατυπώσεις , ίσως κάποια μεταφορά στην μικρή οθόνη;

Αυτό που θα ήθελα για το βιβλίο μου είναι να διασκεδάσει τον κόσμο και να τους βοηθήσει να ξεχαστούν για λίγο από την καθημερινότητά τους.

Έχεις έτοιμο το επόμενο πόνημα; Θα είναι σχετικό με το δολοφόνο με τα γαλάζια μάτια ;

Έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο βιβλίο το οποίο θα είναι η ιστορία του Νικ και οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να κάνει αυτές τις επιλογές στη ζωή του.

Έγιναν παρουσιάσεις σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Η επόμενη που θα γίνει και πότε;

 Η επόμενη παρουσίαση είναι 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Αυτή ήταν μια μικρή γνωριμία με την νεαρή Βασιλεία που μας προσκαλεί να συναντήσουμε τον Δολοφόνο με τα Γαλάζια μάτια του οποίου η προσωπικότητα στο τέλος θα μας διχάσει…

«Σαν να διάβασε τη σκέψη μου. Δε μίλησα. Απλά κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου. Εκείνη γύρισε από την άλλη και προχώρησε προς το σπίτι της κι εγώ την ακολούθησα. Ήταν πια καιρός να λυθούν όλες οι απορίες. Καιρός να αρχίσουμε μια καινούργια ζωή ».

 

Καλοτάξιδο Βασιλεία!

 

Κατερίνα Γεωργιάδου

Διαφήμιση