Το Πηγή Παιδείας κλείνει ένα χρόνο και το γιορτάζει

0
1299

Birthday party

Σας προσκαλούμε στο πάρτυ για να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο λειτουργίας του site και τα εγκαίνια ίδρυσης του Συλλόγου Εναλλακτικής Εκπαίδευσης “Πηγή Παιδείας.”
Παρασκευή 16/6/2017 στις 21:00 στο καφέ- μπαρ Cosmopolitan στην πλατεία Αριστοτέλους (δίπλα στα Tgi Fridays), Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση

*Ο καθένας πληρώνει ό,τι καταναλώσει.

Η ιστορία από την αρχή….
16/6/2016..Μια ιδέα και πέντε καθηγητές συναντήθηκαν σε έναν καφέ κάπου στη Θεσσαλονίκη. Η Ευαγγελία Τζιάκα, η Άρτεμις Πράπα, ο Διογένης Παπαδόπουλος, ο Χάρης Μπάρμπας και η Μαρία Κουκουγιάννη.
“Να φτιάξουμε ένα site για την παιδεία. Να την γνωρίσουμε καλύτερα και να της δώσουμε φωνή”, είπε η Ευαγγελία
“Καλά ένα μπλόγκ θα φτιάξουμε,, Δεν θα κάνουμε και επανάσταση” , είπε ο Διογένης. Ο Διογένης ήταν φυσικά και αυτός που βρήκε το όνομα.. Ο νονός μας.

Οι πέντε έγιναν, μετά από ένα χρόνο, είκοσι.. Έγιναν φίλοι και όλοι μαζί προσπαθούσαν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να συνεισφέρει τα μέγιστα. Να είναι τυπικός και υπεύθυνος. Εμπνεύστηκαν από την ιδέα και αγάπησαν το site.

Η Ειρήνη Μαρκιανού, η Ειρήνη Κεμερλή, η Κατερίνα Γεωργιάδου, η Κατερίνα Τσιλιμπάρη, ο Κωνσταντίνος Μπατσιόλας, η Χριστίνα Γαβριήλ, ο Γιώργος Μιχάλης, η Αφροδίτη Μιλοβιάνου, η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, η Ελένη Κώστογλου, η Θεοδώρα Παπάζη, ο Νικόλας Πεταλίδης, ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, η Μαρία Χριστοδούλου, η Κατερίνα Θεοδωροπούλου, ο Ειρήναρχος Φούτης, Θάνος Κωστόπουλος, Μενελία Τόλογλου.

Εντύπωση προκαλεί πώς αυτοί οι άνθρωποι εργάσθηκαν εθελοντικά, χωρίς να προσδοκούν αμοιβή. Προσπαθούσαν να ξεκλέψουν χρόνο, για να γράψουν κείμενα υψηλής ποιότητας, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Προσπαθούσαν να βρουν το κουράγιο να ψάξουν πληροφορίες, να διαβάσουν και να βελτιωθούν. Ακόμα και παραμύθια δημιούργησαν. Έτρεξαν να βρουν συγγραφείς, να πάρουν συνεντεύξεις, να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις, που με τόσο κόπο και λαχτάρα στήσαμε. Μοιραστήκαμε χαρές και λύπες έστω και διαδικτυακά. Γινόμαστε ομάδα και όλοι εργαζόμαστε για έναν σκοπό: για την παιδεία.

Θεωρούμε ότι αυτή είναι η μητέρα όλων και γι αυτό υπήρχε η διάθεση να δημιουργηθεί ένα site εκπαιδευτικής αρθρογραφίας διαφορετικό από τα άλλα. Είναι νωρίς να πούμε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, όμως η προσπάθεια αρχίζει σταδιακά να αναγνωρίζεται χάρη σε όλους εσάς που μας διαβάζετε και συνεργάζεστε μαζί μας.

Ένα χρόνο μετά γιορτάζουμε τα πρώτα μας γενέθλια και θέτουμε νέους στόχους.
Περισσότερα και υψηλής ποιότητας άρθρα  και τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συλλόγου. Ενός συλλόγου διαφορετικού με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και γονέων. Ο σύλλογος μας θα διοργανώσει σεμινάρια για καθηγητές σχετικά με το τι είναι εναλλακτική εκπαίδευση και το πώς μπορεί να εφαρμοσθεί μέσα στις τάξεις και στα σχολεία, όπως και σεμινάρια γονεϊκότητας και παιδοψυχολογίας για γονείς.
Τέλος ένας από τους άμεσους στόχους μας είναι η ενίσχυση σχολικών μονάδων.
ΠΟΣΟ ΕΓΓΡΑΦΉΣ: 20ΕΥΡΩ/ΧΡΟΝΟ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΑΝΕΡΓΟΙ: 15ΕΥΡΩ/ΧΡΟΝΟ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια.

Η ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΖΙΑΚΑ,

Διαφήμιση