Η Πηγή Παιδείας κατακλύζει τη Θεσσαλονίκη με επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες!

0
1389

Οργασμός εκδηλώσεων από την “Πηγή Παιδείας” : διαλέξεις, ομιλίες, ημερίδες, επιμορφωτικά σεμινάρια!  Όλα αυτά τα προσφέρουν τα ακαταπόνητα μέλη της “Πηγής Παιδείας” και όλοι οι άνθρωποι που τη στηρίζουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Μέσα σε ένα μήνα η «Πηγή Παιδείας» οργάνωσε τέσσερις ημερίδες –επιμορφωτικά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη με απόλυτη επιτυχία.
Το πρώτο σεμινάριο διεξήχθη στις 21 Οκτωβρίου στο «Οικόπολις» και αφορούσε την «Ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του Ανθρώπου (μέχρι το 2ο έτος)» με εισηγήτρια την καταξιωμένη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Αντιγόνη Συμεωνίδου.

 

Το δεύτερο σεμινάριο έλαβε χώρα την Τρίτη 7/11 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Παιδαγωγικές Μέθοδοι και Βιωματική Μάθηση».
Τις αξιόλογες εισηγήσεις παρακολούθησαν περισσότερα από 800 άτομα, γεγονός που καταγράφεται ως μια μεγάλη επιτυχία της «Πηγής Παιδείας».
Οι εισηγητές αυτού του σεμιναρίου ήταν ο Γιώργος Μπλιώνης (Δημοκρατική Παιδεία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), η Ελισάβετ Γεωργιάδου (Η Εκπαίδευση στη Φύση), η Νανά Χατζή (Σχολείο Σάμερχιλ), η Μαρία Κυπριανίδου (Μοντέλο αποτελεσματικής επικοινωνίας Δασκάλου-Μαθητή) και η Αφροδίτη Μηλοβιανού (Ενσυνειδητότητα στην Εκπαίδευση).
  
 
Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση-ημερίδα της «Πηγής Παιδείας» διεξήχθη στις 20 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καρδιολόγου & Δρ. Ιατρικής Διαμαντή Γκολιδάκη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι εισηγητές ανέπτυξαν πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος της ημερίδας : « Η Κοινωνική Προσφορά και ο Αθλητισμός Συναντούν την Υγεία». Ειδικότερα :
Ο Τσαπαράκης Αντώνης αναφέρθηκε στα «Οφέλη του Αθλητισμού στα άτομα με Αναπηρία», ο Διαμαντής Γκολιδάκης στα «Φυσικά και Χημικά Αναβολικά : μύθοι και πραγματικότητα», η Αντιγόνη Συμεωνίδου στο «ψυχικό και συναισθηματικό περιβάλλον του Αθλητισμού», ο Σωτηράκης Αθανάσιος στην «Εθελοντική Παιδεία», και ο Τσιτιρίδης Γιώργος στο «Φάρο του Κόσμου ως Φάρου Παιδείας».
Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος της ΕΤ-3 Έλσα Ποιμενίδου.

 
Τέλος, η ψυχολόγος Αφροδίτη Μηλοβιανού, συντάκτρια της  «Πηγής Παιδείας», στις 29 Νοεμβρίου πραγματοποίησε ομιλία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης-Νικόπολης με θέμα «Αυτοεκτίμηση και Διαφορετικότητα». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και είχε την υποστήριξη «πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παύλου Μελά.

Η «Πηγή Παιδείας» σχεδιάζει πολλές και διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες στο άμεσο μέλλον στην προσπάθειά της να δώσει φωνή στην Παιδεία!!!
 Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Διαφήμιση