Η Σοφία Φώτεινα και η Παιδεία του Βάθους

0
2669

 Η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη σαν νηπιαγωγός ίδρυσε και διηύθυνε τον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο “Το Σχολειό μας”, στην Γλυφάδα, Αττικής. Ήταν υπεύθυνη της Σχολής Γονιών στο Καφέ Σχολειό-Κώστας Φωτεινός. Συντονίζει έως σήμερα τις δραστηριότητες του Καφέ Σχολειού, εστιάζοντας στην Ολιστική Ανάπτυξη του παιδιού και των γονιών σε όλα τα επίπεδα: Σώμα, ψυχοδιανοητικό, Πνεύμα., μέσα από Σεμινάρια και Εργαστήρια Αυτογνωσίας, Αυτοπραγμάτωσης, και Παιδείας του Βάθους του Κώστα Φωτεινού. Είναι υπεύθυνη των Εκδόσεων Καφέ Σχολειό. . Από το 2010 εκπαιδεύτηκε στην φιλοσοφία της Himalayan Yoga Meditation και σήμερα είναι Yoga Instructor RYT 500 με την αποδοχή της Yoga Alliance .Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Γιαγιάδων.

 

Διαφήμιση

 

Τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί είναι τα εξής:

1.Παιδεία του Βάθους σημαίνει, έμφυτη Σοφία που όλοι έχουμε μέσα μας, ανήκει σε όλους και εξαρτάται μόνο από μας σε ποιόν βαθμό θα την συνειδητοποιήσουμε και θα την βάλουμε σε εφαρμογή στην καθημερινή μας ζωή.

2.Η Παιδεία δεν έχει να κάνει με απομνημόνευση (που μας είναι άχρηστη γιατί η επιστήμη εξελίσσεται)

# Παιδεία σημαίνει Αυτογνωσία, και όταν γνωρίζω τον Εαυτό μπορώ με φυσικό τρόπο να γνωρίσω, να καταλάβω και να αγαπήσω τη φύση, τα ζώα,  τα φυτά και τους άλλους γιατί με όλα αυτά είμαι συνδεδεμένος.

3.Η Παιδεία αποκτιέται μόνο με ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ από περιέργεια και ενδιαφέρον.

4.Το αποτέλεσμα της εμπειρίας είναι νέες ιδέεςανάπτυξη ευφυίαςφαντασίας, ψυχαγωγίας (αγωγής της ψυχής), αυτοαξιολόγησησεβασμόςστον εαυτό και τους άλλους, ανάληψη ευθυνώντου εαυτού και για το κοινό καλό.

5. Κατανόηση της αλλαγής της κοσμοθεωρίας μας από το εγώ στο εμείς, από το Είμαι στο Όλο.

 

Την Παιδεία του Βάθους την έχουμε ζήσει-ασκήσει

Α.-) στο Καφέ Σχολειό Αθήνας από το 1979 έως σήμερα με ενήλικες και παιδιά, ιδιαίτερα με γονείς,

Β.-) στον Παιδικό Σταθμό «Το Σχολειό μας» από το 1981-1989, στην Γλυφάδα, Αθήνα και

Γ.-) από το 2015 έως σήμερα, στον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο «Το Σχολείο της Φύσης» στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύονται σε αυτήν γονείς και δάσκαλοι, και οι ίδιοι στα παιδιά τους/μας.

Στη διάθεσή σας για ότι άλλο χρειαστεί, τηλ. 6937122768, 210 8670424

 

 

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here