Νανά Χατζή, εκπρόσωπος του Σάμερχιλ

0
2933

Βιογραφικό

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και έχει 40χρονη εμπειρία διδασκαλίας παιδιών και ενηλίκων.

Διαφήμιση

Δίδαξε Αγγλικά στη Θεσσαλονίκη σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Στη Σαουδική Αραβία ήταν νηπιαγωγός αγγλόφωνων παιδιών σε δημόσιο νηπιαγωγείο, στην Αυστραλία δίδαξε Ελληνικά σε παιδιά ομογενών και στην Αγγλία εργάστηκε με παιδιά μεταναστών σε δημόσια σχολεία του Λονδίνου. Επίσης εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών και ως «γονέας» (houseparent) στο παγκοσμίου φήμης σχολείο-οικοτροφείο Σάμερχιλ.

Εκπροσωπεί επίσημα το Σάμερχιλ στην Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις για το σχολείο με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, επαγγελματιών άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με βρέφη, παιδιά και νέους και γενικά όσων ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών, των εφήβων και των νέων. Είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας της Αγγλίας.  

Από το 1993 είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας (orgonomy.org.gr). Ο σύλλογος διοργανώνει διαλέξεις και σεμινάρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία συγκαταλέγονται η προγεννητική αγωγή, η προώθηση του φυσικού τοκετού και του θηλασμού, η πρόληψη τραυμάτων στα νεογέννητα μωρά, βρέφη και μικρά παιδιά, η εφηβεία και γενικά η ανατροφή υγιών παιδιών.

Η κ.Χατζή θα αναφερθεί στα εξής:

1)Περιληπτική παρουσίαση του  σχολείου-οικοτροφείου Σάμερχιλ και του μηνύματός του στον κόσμο. Μετά από 97 χρόνια λειτουργίας δεν είναι πια ένα πειραματικό σχολείο. Η μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του το καθιστά πολύτιμη πηγή πληροφοριών για γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, όπως κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχιάτρους, παιδοψυχολόγους, εγκληματολόγους και γενικά  για οποιονδήποτε ασχολείται με παιδιά και νέους ή ενδιαφέρεται για τα παιδιά και τους νέους. Αποτελεί ένα μοντέλο για το πώς η ελευθερία και η δημοκρατία μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους νέους να εξελιχθούν σε πιο υπεύθυνους πολίτες και πιο αποτελεσματικούς, πιο ισορροπημένους και πιο ευτυχισμένους ενήλικες.

2) 15λεπτη προβολή αυθεντικών  αποσπασμάτων από συνελεύσεις στο Σάμερχιλ  με σχόλια ενηλίκων πρώην μαθητών του σχολείου.

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here