Να γιατί αγαπάμε τους μπαμπάδες!

0
1688

Σήμερα λοιπόν είναι η γιορτή του πατέρα! Ενός εξίσου σημαντικού με τη μητέρα προσώπου που πολλές φορές μένει λίγο πίσω ή ακόμα και στην αφάνεια. Κι όμως είναι σημαντικό να αναλογιστούμε πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος του πατέρα στην πορεία της ζωής ενός παιδιού.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της είδησης μιας εγκυμοσύνης είναι σίγουρα πιο εύκολο να «δεθεί» η μαμά με το έμβρυο παρά ο μπαμπάς. Παρόλα αυτά η συνεχής αγάπη και φροντίδα του ίδιου προς την σύντροφό του και ταυτόχρονα προς το έμβρυο είναι καταλυτικής σημασίας. Όταν έρχεται στον κόσμο μπορεί η μαμά να είναι συνεχώς από πάνω του αλλά και ο μπαμπάς με τον τρόπο του μπορεί και θέλει να είναι παρών!

Διαφήμιση

Πόσο υγιές δεν είναι όταν βλέπεις μια οικογένεια ενωμένη να περνάει χρόνο μαζί, να παίζει, να διασκεδάζει. Εξίσου υγιές και όμορφο όμως είναι όταν βλέπεις δύο γονείς που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να είναι μαζί, να λειτουργούν  σαν σύνολο για το καλό του παιδιού τους αλλά και για τους ίδιους.

Η κοινωνία μας πλέον αλλάζει όσον αφορά τον ρόλο του πατέρα και αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Ο μπαμπάς μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν είναι πια μόνο ο «κουβαλητής του σπιτιού» αλλά και πολλά άλλα! Βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, πηγαίνει τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, ασχολείται μαζί τους στον ελεύθερό του χρόνο. Γενικά είναι ένας μπαμπάς πλήρους ωραρίου. Γιατί αυτό σημαίνει κάνω οικογένεια!

Οι μπαμπάδες είναι αυτοί που θα κρατήσουν τις ισορροπίες όταν οι μαμάδες νιώθουν κουρασμένες. Θα δώσουν ένα χέρι βοήθειας για να κρατηθεί η μαμά αλλά και ολόκληρη η οικογένεια. Είναι εκεί για να βρεθεί από κοινού μια λύση σε όλα τα προβλήματα. Δεν είναι μόνο οι μαμάδες υπεύθυνες για την ανατροφή των παιδιών, είναι και οι μπαμπάδες. Ας τους δώσουμε λοιπόν το χώρο και το χρόνο να δεθούν με τα παιδιά τους, να μιλήσουν, να παίξουν. Να είναι εκεί για την οικογένειά τους.

Ειρήνη Κεμερλή

Αφιερωμένο στον δικό μας μπαμπά Φίλιππο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας όσο κουρασμένος κι αν είναι!

Αφιερωμένο και σε όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους!

 

 

Διαφήμιση
Previous article“Persona Χριστίνα”
Next articleΣχολικοί Συνεταιρισμοί
Είναι καθηγήτρια Γερμανικών, ζει στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της, τη δουλειά και τους φίλους της. Αναπόφευκτο το γράψιμο, καθώς από μικρή της άρεσε να διαβάζει και να γράφει συνεχώς. Συμμετέχει σε διάφορες δράσεις στο μέρος όπου κατοικεί, κυρίως δράσεις που αφορούν τα παιδιά. Στο Πηγή Παιδείας γράφει με μεγάλο ενθουσιασμό για ποικίλα θέματα Παιδείας και όχι μόνο. Εμπνέεται από τα παιδιά της για τη στήλη μας με τα παραμύθια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here