Η θεατρική ομάδα του δήμου Παύλου Μελά στο Ειδικό Σχολείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

0
516


Με παιδικές φωνές, κάλαντα και φυσικά, παραμύθια γέμισε η αίθουσα του Ειδικού Σχολείου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η θεατρική ομάδα του δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής το σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Σακατζή και αποτελούμενη από 15 άτομα, επισκέφτηκε τα παιδιά του σχολείου και πέρασε μαζί τους ένα χαρούμενο πρωινό, φέρνοντας μαζί τους λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων που κρύβεται στις σελίδες ενός παραμυθιού.
Τα μέλη της ομάδα υποδέχτηκε η κ. Όλγα Ιωαννίδου, Ειδική Παιδαγωγός και Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου. Οι ηθοποιοί έβαλαν όλη τους τη φαντασία και τέχνη και απέδωσαν διά ζώσης και με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο δύο ξεχωριστά παραμύθια. Τα παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις στιγμές και στο τέλος έψαλαν όλοι μαζί τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα ταλαντούχοι αποδείχτηκαν δυο μικροί πιτσιρικάδες, οι οποίοι όργωσαν κυριολεκτικά το χώρο του σχολείου, ψάχνοντας εναγωνίως τη μάγισσα Φρικαντέλα για να της πουν τα κάλαντα ώστε να της μαλακώσουν την καρδιά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
Το “παρών” έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ιωσήφ Αράπογλου, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ειδικού Σχολείου για την αφοσίωση τους στις ανάγκες των παιδιών και των κηδεμόνων τους και τη φροντίδα με την οποία ντύνουν την καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα εξήρε τη χρησιμότητα του θεσμού του Ειδικού Σχολείου και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους, που με το έργο τους συμβάλλουν στην άρση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού αποκλεισμού των παιδιών.
Το Ειδικό Σχολείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου αποτελεί ένα σπουδαίο φάρο νοσοκομειακής εκπαίδευσης στη χώρα μας που έρχεται να καλύψει εκπαιδευτικές και άλλες ουσιαστικές ανάγκες των νοσηλευομένων παιδιών. Στόχος του είναι να αποφευχθεί ο εκπαιδευτικός και κοινωνικός αποκλεισμός των μικρών μαθητών με προβλήματα υγείας και να εμφανίσουν μια ομαλή σχολική πορεία, διατηρώντας τη ζωή τους σε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά επίπεδα.
Εξυπηρετεί περίπου 180 άτομα κατ’ έτος, ενώ στα 7 χρόνια λειτουργίας του έχουν δεχτεί εκπαιδευτική βοήθεια περισσότερα από 1.400 παιδιά. Σε αυτό μπορούν να εγγράφονται ακόμα και μαθητές που νοσηλεύονται για μία μόνο μέρα, ώστε να αναπληρώνονται οι χαμένες διδακτικές ώρες. Στο τέλος της νοσηλείας παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων μαζί με το εξιτήριο από το νοσοκομείο.
 
Πηγη: pavlosmelas.gr