Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά στο Photonet Show το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018 στη Θεσσαλονίκη

0
601

01ligal logia

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά συμμετέχει στη διοργάνωση – θεσμό Photonet Show που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη φωτογραφία: επαγγελματίες, σπουδαστές/φοιτητές φωτογραφίας και χομπίστες του Imaging.

Το 11ο Photonet Show έχει διπλό στόχο: αφενός την ενημέρωση, μέσω της έκθεσης των πιο πρόσφατων προϊόντων που διαθέτει κάθε εταιρία, αφετέρου την επιμόρφωση μέσω workshops και σεμιναρίων.

Όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ειδικότερα, η επισκεψιμότητα από το βόρειο και κεντρικό τμήμα της  Ελλάδας ήταν εντυπωσιακή καθώς η διοργάνωση αποτελεί ένα σταθερό πόλο έλξης για τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών, αλλά  και ένα καθιερωμένο διετές ραντεβού τους με τις εταιρίες που συμμετέχουν.

01 LOGOEKTHESIS 11 810x349

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το 11ο Photonet Show θα διεξαχθεί, υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ, το Σάββατο 10 Μαρτίου και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την έβδομη διοργάνωση που πραγματοποιεί η εταιρία μας στη συμπρωτεύουσα (2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016).

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι το ξενοδοχείο Porto Palace ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών, με εύκολη πρόσβαση και δωρεάν parking, που είναι γνώριμος όχι μόνο για τους εκθέτες αλλά και για τους επισκέπτες.

Το 11ο Photonet Show θα διεξαχθεί στην αίθουσα Grand Pietra Hall η οποία είναι η μεγαλύτερη αίθουσα σε όλην τη Μακεδονία (1117 τ.μ.) και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μεγάλα συνέδρια και εκδηλώσεις, εντυπωσιάζοντας με τη μοναδική αρχιτεκτονική της, την ψηλοτάβανη οροφή, το φυσικό φως και την ιστορία της, που κρατά από το 1913.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτογραφικές λέσχες και σωματεία θα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση, με παροχή χώρου, προκειμένου να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους και να προσελκύσουν νέα μέλη.

Aναλυτικά θα δώσουν το παρών:

•Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

• f 14 – ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

•OUT OF FOCUS

•Photo Art Thessaloniki

•Photo Babylon

•ΚΛΙΚers

•Φ – Oμάδα Φωτογραφίας

•Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

•Φωτοπόροι

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με θέμα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – Η ΕΙΚΟΝΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» και εκλεκτούς συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου (ώρα έναρξης 6μμ) στην αίθουσα Rosso του ξενοδοχείου με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι:

Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.)

Ηρακλής Παπαϊωάννου (Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης)

Μαριτίνα Παπαμήτρου (Συντονίστρια προγραμμάτων για τους Γιατρούς του Κόσμου)

Θανάσης Σταυράκης (Επικεφαλής Φωτοειδησεογράφος του Associated Press για Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και ΠΓΔΜ).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μενέλαος Μελετζής

cats 1 810x538
Moutafis 06
relics to eternity1 1
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η είσοδος της έκθεσης θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Λίγα λόγια  για τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από εννιά φωτογράφους (τους Μάκη Αβραμίδη, Δήμο Βουδουραγκάκη, Χρήστο Γκίγκη, Άνθιμο Καλπατζίδη, Τριαντάφυλλο Κουρούκλα, Γιώτα Κυριακίδου, Δημήτρη Ξυρίχη, Φωτεινή Σιδηροπούλου, Γιάννη Στεφανίδη) της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στο Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του.

Αποτελεί έναν χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

 

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά

Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221,

564 30, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: Τριαντάφυλλος Κουρούκλας,  τηλ.: 2313302834

(Καθημερινές 08:00 – 14:30),

2313302913 (κάθε Τετάρτη 20:30 -23:00),  Fax : 2313302837

e-mail: opseis@opseis.gr

Πηγή www.pavlosmelas.gr