20ό ΦΝΘ (Σάββατο 10-3-2018, ώρα 22:00 ): «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» των Μιχάλη Αριστείδου, Ιωάννη Γρηγορόπουλου στο Κ.Π. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Δήμου Παύλου Μελά

0
619

Poster ego ki o iskios mou preview

Με το «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου»

των Μιχάλη Αριστείδου, Ιωάννη Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 10/3/2018 και ώρα 22:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκληρώνονται οι 11 συνολικά προβολές, στο πλαίσιο του 20ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επισημοποίησε φέτος τη συνεργασία του με τους δήμους Καλαμαριάς και Παύλου Μελά, προσκαλώντας το κοινό να νιώσει δυνατά τον παλμό της φετινής διοργάνωσης και την κινηματογραφική δύναμη του ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του επετειακού 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Καλαμαριά και την Σταυρούπολη…

11 me and my shadow a documentary for nikos papazoglou
 
O προγραμματιστής Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης Τέλλος Φίλης προτείνει…
3996 9mar2018

Παγκόσμια Πρεμιέρα στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» των Ιωάννη Γρηγορόπουλου & Μιχάλη Αριστείδου.

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου από δυό νέα παιδιά που γύρισαν όλη την Ελλάδα, εκεί που άφησε το στίγμα του ο σπουδαίος αυτός αναμορφωτής του λαϊκού ήχου, από την Κω, την Νίσυρο ως την Θεσσαλονίκη και μίλησαν με ανθρώπους που δούλεψαν και δημιούργησαν μαζί του, μια ταινία αγάπης που συμμετέχουν o Διονύσης Σαββόπουλος που εξηγεί τι σημαίνουν τα αρχικά Ε.Ο.Ζ., ο Πασχάλης των Ολύμπιανς και τη σχέση του Νίκου Παπάζογλου με τους Ρόλλινγκ Στόουνς, ο Νίκος Ξυδάκης που περιγράφει πως ο Μαρσέλ Προύστ στάθηκε η αφορμή για ένα από τα δημοφιλέστερα τσιφτετέλια που γράφτηκαν, το “Τρελλή κι αδέσποτη” ο Δημήτρης και ο Γιώργος Κοντογιάννης, η Ναταλία Ρασούλη και ο Ορφέα Περίδης, ο Νίκος Καπηλίδης και τα αδέλφια Νίκος και Μάνθος Αρμπελιάς, ο Θύμιος Ασημακόπουλος, ο Παναγιώτης Κατσούρας κι ακόμη ο Γιώργος Πεντζίκης, ο Χρήστος Μέγας, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Ασκληπιός Ζαμπέτης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιώργος Κολοβός, ο Γιώργος πολυζωίδης, ο Γιάννης Αλεξανδρής, ο Νίκος Φαρίνης και η Νίκη Παπαιωάννου.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην πόλη, σας προτείνω την προβολή που θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά, στην αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ στις 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 22:00.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς που νομίζω πως θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαιτέρως συγκινητική για όλους εμάς που αγαπήσαμε τον Νίκο και τα τραγούδια του και ταυτόχρονα θέλουμε με την παρουσία μας να υποστηρίξουμε τις πυλωτικές προβολές του Φεστιβάλ σε Δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

 
11 me and my shadow a documentary for nikos papazoglou 
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος
Μοντάζ: Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος
Ήχος: Γιώργος Σαγανάς
Παραγωγή: Sevencoal Productions
Παραγωγός/Παραγωγοί: Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 100′
Παγκόσμια εκμετάλλευση: Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος (Sevencoal productions), aristidoumich@gmail.comj.quickbird@gmail.com
Παρουσία συντελεστών (Questions & Answers)
 

info

Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» Δήμου Παύλου Μελά (Λαγκαδά 221, τηλ. 2313 302833)

Τιμή εισιτηρίων: 3 ευρώ.

Τα εισιτήρια θα εκδίδονται στους αντίστοιχους χώρους, πριν από την έναρξη των προβολών.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Φωτογραφίες από τα γυρίσματα (Πηγή: τέταρτο)
ego ki o iskios mou 1
ego ki o iskios mou 2
ego ki o iskios mou 3
 ego ki o iskios mou 4
 

«Γνωριμία» με τον Νίκο Παπάζογλου (Πηγή: τέταρτο)

Το ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου» είναι η υλοποίηση μιας ιδέας φίλων, που θέλησαν να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Νίκου Παπάζογλου.

Ο Νίκος Παπάζογλου αποτέλεσε μια χαρισματική φυσιογνωμία για την ελληνική μουσική σκηνή. Το «ηλεκτρικό» του ξεκίνημα έδεσε αρμονικά με την αγάπη για τους λαϊκούς δρόμους και ρυθμούς, δημιουργώντας ένα πρωτάκουστο για την εποχή ύφος.

Τα στοιχεία της παράδοσης, που είχε εξάλλου σαν βιώματα από την προσφυγική οικογένειά του και ο ξεχωριστός τρόπος ερμηνείας, ήρθαν να το «δέσουν» γερά και να το καθιερώσουν. Η πολυπραγμοσύνη και η διάθεση να ελέγχει πλήρως τα τραγούδια του, τον έκαναν να στήσει με τα χέρια του ένα από τα πρώτα στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μαστόρεψε, προβάρισε, δημιούργησε και έδωσε το πρώτο βήμα σε μια γενιά εσωστρεφών καλλιτεχνών και σχημάτων, που έμελλε να παίξουν ως τις μέρες μας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής του τόπου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συντελεστές της ταινίας το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της, ήταν η συνεννόηση τους με τη γυναίκα του Βαρβάρα Γουίλιαμς. Η ίδια τους εμπιστεύτηκε το εγχείρημα και τους έδωσε σημαντικές επαφές και αρχειακό υλικό. Έπειτα με ταξίδια σε Αθήνα – Νίσυρο – Θεσσαλονίκη ήρθε και η επαφή και η «γνωριμία» με το Νίκο μέσα από φίλους και συνεργάτες τού.

Περισσότερα για τους Συντελεστές

Ο Μιχάλης Αριστείδου και ο Ιωάννης Γρηγορόπουλος ανέλαβαν τη σκηνοθεσία. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με μεγαλύτερη διάκριση το βραβείο κοινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για το ντοκιμαντέρ «Βιογραφία μιας ηχογράφησης». Ο Γιώργος Δορλής και ο Κώστας Σαλλής συνεργάζονται μουσικά τα τελευταία δέκα χρόνια, μελετώντας κυρίως το ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και προτείνοντας δικές τους δημιουργίες. Όλοι μαζί έκαναν την ερευνά μεταξύ 2014-2016. Με την έναρξη των γυρισμάτων, προστέθηκαν δυο έμπειροι φίλοι και συνεργάτες: Ο Γιώργος Σαγανάς στον ήχο και ο Πέτρος Κολοτούρος στην εικονοληψία.

Διαβάστε και το παρακάτω κείμενο για το Νίκο Παπάζογλου

Ο ευγενικός, απόμακρος, σπαρακτικός, Παπάζογλου (Πηγή: Καθημερινή, Γιώτα Συκκά, 19/4/2011)

 
 
Ενημερωθείτε
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ»
 tsakirisktirio tdf20

Bρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά.

Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.

Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης»

Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

Τηλ. 2313 302 833, 835

Πηγή www.pavlosmelas.gr