Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2018 – Λαβύρινθος

0
701

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στο Λεωνίδιο στην Αρκαδία το φεστιβάλ Μελιτζάzz, το οποίο συγκινεί όλο και περισσότερους τουρίστες από όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Είναι μια γιορτή με αφορμή την Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, από τα πιο γνωστά προϊόντα που παράγει η  πρωτεύουσα της τιμημένης Τσακωνιάς! Συνδιοργανωτές ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. έδωσαν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό μαζί με τους εθελοντές για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Φέτος  όμως την τιμητική τους είχαν η τσακώνικη διάλεκτος και ο τσακώνικος χορός.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ έγινε  η προσπάθεια να οργανωθεί ο μεγαλύτερος τσακώνικος χορός  και να καταλάβει μία θέση στο βιβλίο Guinness. Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη καθώς η καταμέτρηση έδειξε ότι 1.302 άνθρωποι από το Λεωνίδιο, τα γύρω χωριά αλλά και τουρίστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και χόρεψαν τον μεγαλύτερο Τσακώνικο χορό, τον δικό μας χορό, το σύμβολο της πολιτισμικής ταυτότητας των Τσακώνων!

Το χορευτικό συγκρότημα Λεωνιδίου ξεκίνησε τον χορό από τον Πύργο του Τσικαλιώτη, όπως μπαίνεις στο Λεωνίδιο, και πίσω του πλήθος κόσμου και άλλων χορευτικών συγκροτημάτων από τις γύρω περιοχές χόρεψαν ασταμάτητα επί περίπου 3 ώρες μέχρι να φτάσουν στο σημείο καταμέτρησης που είχε στηθεί λίγο πριν την πλατεία της Μητρόπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές των σχολείων του Λεωνιδίου και των γύρω περιοχών έδωσαν το παρόν με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα!

 

Ειρήνη Κεμερλή

 

https://www.leonidion.gr/2018/07/picsvid_7.html

 

 

Previous articleΜηχανισμοί άμυνας στην ψυχανάλυση
Next articleΜολυσματικό κηρίο
Avatar
Είναι καθηγήτρια Γερμανικών, ζει στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της, τη δουλειά και τους φίλους της. Αναπόφευκτο το γράψιμο, καθώς από μικρή της άρεσε να διαβάζει και να γράφει συνεχώς. Συμμετέχει σε διάφορες δράσεις στο μέρος όπου κατοικεί, κυρίως δράσεις που αφορούν τα παιδιά. Στο Πηγή Παιδείας γράφει με μεγάλο ενθουσιασμό για ποικίλα θέματα Παιδείας και όχι μόνο. Εμπνέεται από τα παιδιά της για τη στήλη μας με τα παραμύθια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here