Ανοιχτό κάλεσμα για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά»

0
192

Προκρίνεται η ανάγκη επιλογής προτάσεων και εμπλοκής ομάδων που είτε προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη είτε βρίσκονται θεματικά και χωρικά κοντά σε αυτή.

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» σε φορείς, ομάδες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν εντός των έξι Ανοιχτών Σχολείων, απαντώντας στις ανάγκες τόσο των ίδιων των σχολείων όσο και της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο ανάδειξης και ενδυνάμωσης τοπικών πρωτοβουλιών, εγχειρημάτων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών προκρίνεται η ανάγκη επιλογής προτάσεων και εμπλοκής ομάδων οι οποίες είτε προέρχονται από την πόλη της Θεσσαλονίκης (Μητροπολιτική Ενότητα) είτε βρίσκονται θεματικά και χωρικά σε εγγύτητα με αυτήν. Ο κύριος αιτών της πρότασης πρέπει να έχει νομική μορφή (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Μορφωτικός Οργανισμός, ΚοινΣΕπ, Σωματείο, Σύλλογος, ή Άλλο).

Σκοπός του καλέσματος είναι η αναζήτηση δράσεων και προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιούνται στα έξι συμμετέχοντα σχολεία και στις όμορες γειτονιές και θα ανταποκρίνονται στους βασικούς άξονες του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά ποιοι είναι οι βασικοί άξονες δες εδώ: http://creativityplatform.gr/anoixtasxoleia_opencalloctober2018/

Κριτήριο επιλογής, αποτελεί η ίδια η παρουσία ή μη των αιτηθέντων στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2018, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφοπούλου 3). Για να δηλώσετε την παρουσίαση σας στη «Συνάντηση Ενημέρωσης», συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, https://goo.gl/forms/lDhR1eV3N1BNEliV2.

Η κατάθεση των προτάσεων πραγματοποιείται με συμπλήρωση και αποστολή της επισυναπτόμενης ηλεκτρονικής αίτησης σε μορφή pdf, η οποία θα περιλαμβάνει τη σφραγίδα του (κύριου) αιτούντα φορέα και την υπογραφή του/της νομίμου εκπροσώπου.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση και από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2xWz9wF.

Η αποστολή της αίτησης σε μορφή pdf θα γίνει με email στο info@openschoolsthess.gr.

Η Προθεσμία Υποβολής των Προτάσεων είναι στις 28 Οκτωβρίου 2018, στις 17.00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων μπορείτε να ανατρέξτε εδώ: http://creativityplatform.gr/anoixtasxoleia_opencalloctober2018/.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/anichto-kalesma-gia-to-programma-anichta-scholia-sti-gitonia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here