Η πρώτη κινητή ελληνική βιβλιοθήκη του Λονδίνου είναι γεγονός!

0
257

Ο Ελληνικός Κύκλος Βιβλιόφιλων Λονδίνου (Ε.ΚΥ.ΒΙ.Λ) αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο και τους συγγραφείς και αυτό που προσπαθούν, είναι να επικοινωνήσει ο γραπτός λόγος με όσους Έλληνες ζουν στην Αγγλία, αλλά και να μεταδώσουν το Ελληνικό Πνεύμα σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν καλύτερα. Ο Ε.ΚΥ.ΒΙ.Λ προγραμματίζει ήδη συναντήσεις για ανταλλαγή βιβλίων αλλά και μια σειρά δράσεων, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, εκδόσεις και προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών από την Ελλάδα.

Η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα ήταν θετική από την αρχή και οι συναντήσεις των μελών αποτελούν πλέον γεγονός, σε γνωστά ελληνικά καφέ του Λονδίνου (πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ήδη η πέμπτη συνάντηση), αφού οι ενδιαφερόμενοι έχουν επιλέξει πρώτα τα βιβλία από την ιστοσελίδα της δανειστικής βιβλιοθήκης. Οι ενότητες (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία, δοκίμιο) εμπλουτίζονται διαρκώς, ενώ έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με το «Γραφείο Ποιήσεως» εκδόσεις και ανθολογίες σε δίγλωσση παρουσίαση (ελληνικά και αγγλικά) για τους ενδιαφερόμενους.

 

 

Το 2018, μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται η πρόσκληση Ελλήνων συγγραφέων και προσωπικοτήτων από τον χώρο της Τέχνης για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους στο Λονδίνο.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της Βιβλιοθήκης, βρίσκει κάποιος όλα τα νέα και τις δράσεις της, καθώς και την δυνατότητα να αποκτήσει την κάρτα μέλους ώστε να συμμετέχει στον δανεισμό των βιβλίων της.

Την προσπάθεια της κινητής ελληνικής δανειστικής βιβλιοθήκης του Λονδίνου, στηρίζουν φορείς και προσωπικότητες, όπως…  
  • Ο δόκιμος ποιητής Αντώνης Δ. Σκιαθάς εκδότης του περιοδικού Ελίτροχος στην δεκαετία του ενενήντα μέλος της εταιρείας Συγγραφέων και το κύκλο ποιητών,
  • Ο Χάρης Κοντοσφύρης Aναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
  • Η Δρ. Ελένη Κουρμαντζή, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιστορία Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας- Περίοδος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού
  • Ο ποιητής και Ανθολόγος Κώστας Θ. Ριζάκης,
  • Ο ποιητής και κριτικός Λογοτεχνίας Κωνσταντίνος Μπούρας
  • Η Μίνα Πετροπούλου φιλόλογος Διδάκτορας κοινωνιολογίας κριτικός πεζογραφίας ,
  • Η Φρύνη Κωσταρά φιλόλογος Διδάκτορας Ελληνικής λογοτεχνίας,
  • Η Κατερίνα Τσιούμα φιλόλογος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία,
  • Η Εύα Αθανασοπούλου συγγραφέας και Διδάκτορας πολεοδομίας μελετήτρια της Ελληνικής Ιστορίας
  • Η Μαρία Χριστινα Μπακλαβα της Noema solutions συνεργάτης της αμερικανικής εταιρείας Thalassa Expeditions που εδρεύει στη Ν.Υ.
και πολλοί μεμονωμένοι και καταξιωμένοι έλληνες συγγραφείς.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης:

(http://www.ekivil.org/)
https://www.facebook.com/ekivil/

 

Πηγή: http://www.museekart.com/archives/6613

 

Previous articleΤηλεόραση και παιδί
Next articleΓίνε εθελοντής για σενα
Ειρήνη Μαρκιανού
Η Ειρήνη Μαρκιανού είναι γλωσσολόγος/καθηγήτρια αγγλικών με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Ασχολείται με τη διδασκαλία αγγλικών σε παιδιά και ενηλίκους και τη μελέτη γύρω από την εναλλακτική εκπαίδευση. Σε εθελοντικό επίπεδο, στηρίζει την κοινότητα των ομιλητών του Greko στα ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here