Παρουσίαση Παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της Βασιλικής Κατσαρέλια

0
162

Παρουσίαση Παραμυθιού
«Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες»
Την Κυριακή 27/1 και ώρα 6:30 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της Βασιλικής Κατσαρέλια , στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντιστάσεως 42.
Για το παραμύθι θα μιλήσουν: ο Αλέξανδρος Ακριτίδης συγγραφέας, η Κωνσταντία Κυροπούλου Προϊσταμένη διεύθυνσης παιδικής φροντίδας και προστασίας 3ης ηλικίας του οργανισμού προσχολικής μέριμνας δήμου Αλεξάνδρειας, η Χριστίνα Κεϊσογλου φιλολόγος. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα ακολουθήσει παιχνίδι με τα αστέρια!

 

 

Το παραμύθι της Βασιλικής Κατσαρέλια μέσα από την πλούσια εικονογράφηση του και την όμορφη ιστορία του διδάσκει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα στην καθημερινή ζωή τους. Σε πρώτο επίπεδο αναφέρεται σε κάτι απλό όπως την τακτοποίηση των παιχνιδιών τους, αφού τελειώσουν την ενασχόληση μαζί τους. Σε δεύτερο όμως επίπεδο με την χρησιμοποίηση συμπαντικών συμβόλων όπως τα αστέρια και το φεγγάρι ως μέσα του διδακτικού μηνύματος υποδεικνύει ότι η υπευθυνότητα είναι αρωγός και σε πολύ ευρύτερα θέματα της ζωής του ανθρώπου.

Η Βασιλική Κατσαρέλια γεννήθηκε το 1981 σ’ ένα χωριό της Πιερίας, τη Μεθώνη. Ασχολείται με τη ζωγραφική και το σχέδιο αρκετά χρόνια και σε επαγγελματικό επίπεδο και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, συμμετείχε σε ομαδικές Εκθέσεις Τέχνης και σε Φεστιβάλ. Γράφει διηγήματα, κείμενα, παραμύθια και ιστορίες λογοτεχνικού περιεχομένου. Ένα εκ των οποίων διακρίθηκε, κατακτώντας τον πρώτο έπαινο στον διαγωνισμό “Ασημένια σελίδα 3” Εκδόσεις Μωραΐτης & Εντύποις τον Ιούνιο του 2018. Η επαφή κι η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή παραμυθιών. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέλαβε τα καθήκοντα συντονίστριας δανειστικής βιβλιοθήκης στο χωριό που μένει, αφού υπήρξε και δημιουργός της ιδέας, για μια τέτοιου είδους κίνηση. Η μεγάλη της αγάπη για τα βιβλία αποτελεί την κινητήρια δύναμή της για τις δράσεις της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here