Παρουσίαση Παραμυθιού της Σωτηρίας Κυρμανίδου και της Ελένης Σαχπατζίδου “Το Δελφινάκι, νικητής…” και των παραμυθιών της Σωτηρίας Κυρμανίδου “Το ταξίδι της απορίας” και “Το Αστρομαργαριτάρι της αγάπης”

0
224

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5:00 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση τριών παραμυθιών:του παραμυθιού της Σωτηρίας Κυρμανίδου και της Ελένης Σαχπατζίδου “Το Δελφινάκι, νικητής...” και των παραμυθιών της Σωτηρίας ΚυρμανίδουΤο ταξίδι της απορίας” και “Το Αστρομαργαριτάρι της αγάπης” που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Τα βιβλία θα παρουσιάσουν: η Βάσω Βατάλη Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγός στο Κέντρο κοινότητος Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Γιάννης Μαρίνος Συγγραφέας, η Ράνια Αγγελακούδη Ποιήτρια, Πρέσβειρα ειρήνης του οργανισμού World Institute for Peace Ελλάδας- Σουηδίας, Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ. Την παρουσίαση θα συντονίσει: η Σοφία Χρήσταινα Λογοτέχνης, Γ.Γραμματέας της Ε.Λ.Β.Ε. Στο Καφέ του Βασιλικού Θεάτρου 1ος όροφος (πλατεία Λευκού Πύργου).

Previous articleΣε σχολείο της Σουηδίας διδάσκουν τις «Δεκαέξι Συνήθειες του Μυαλού»
Next articleΟ 16χρονος Jacob Barnett με Asperger πήρε το μάστερ του στη Κβαντική Φυσική
Μαριάννα Μανωλοπούλου
Ονομάζεται Μαρία-Ιωάννα Μανωλοπούλου, γεννήθηκε στην Λάρισα και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι 20 ετών. Συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα όπως στο hotspot των Διαβατών και συμμετέχει εθελοντικά και εμψυχωτικά στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ανήκει στην συντακτική ομάδα του Πηγή Παιδείας ενώ αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου του Πηγή Παιδείας. Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα ταξίδια, το θέατρο, οι ξένες γλώσσες, η προώθηση της εναλλακτικής εκπαίδευσης. Συναναστρέφεται καθημερινά με παιδιά κυρίως προσχολικής αγωγής και εκτιμά την συνεχή ποιοτική επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο της. Ένας από αυτούς είναι και ο λόγος που ξεκίνησε να γράφει. Γράφει στο «Πηγή Παιδείας» και ασχολείται κυρίως με το κομμάτι των συνεντεύξεων γιατί όνειρο της από μικρή ήταν να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Μόνο που αυτή τη φορά βρήκε τρόπο να «παντρέψει» τις δυο μεγάλες αγάπες της τη δημοσιογραφία και την παιδαγωγική. Για αυτήν Πηγή σημαίνει «Η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης.» και Παιδεία «Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται». Το ρητό που την συνοδεύει στις περισσότερες στιγμές της ζωής της είναι το «Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» έτσι όσον αφορά την Εκπαίδευση και την Παιδεία θεωρεί πως πάντα πίσω από αυτές όλα έχουν κάποιον στόχο και όλα είναι θέμα κίνητρων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email της mariannamanwlopoulou@gmail.com και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here