Γερμανική Σχολή Αθηνών: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»

0
119

Το σήμα ποιότητας «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού» παρέδωσε  ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα   Jens Plötner στη διευθύντρια της Σχολής   Annette Brunke-Kullik και στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολικού Συλλόγου   Martin Schüller, στο πλαίσιο μιας εορταστικής τελετής .

Το σήμα ποιότητας αποδόθηκε για δεύτερη συνεχή φορά στη DSA μετά την ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης από μικτή επιτροπή της Ομοσπονδίας και των Κρατιδίων (BLI) το Φεβρουάριο του 2018. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας τρεις επιθεωρητές από τη Γερμανία επισκέφθηκαν επί μια εβδομάδα τη DSA. Οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συνεντεύξεις με τους διάφορους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας καθώς και η ανάγνωση σχολικών εγγράφων αποτέλεσαν τη βάση της αξιολόγησης του έργου της DSA.

Με το σήμα της αριστείας «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού» επιβεβαιώνεται η ποιότητα της DSA, ιδιαίτερα στον τομέα «Κουλτούρα μάθησης – Ποιότητα της διδακτικής διαδικασίας και της διαδικασίας μάθησης», καθώς και στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης των πόρων. Το σήμα αυτό δεν αποτελεί μόνο επιβεβαίωση για το εξαιρετικό έργο που προσφέρει η DSA, αλλά και μια πρόκληση για τη διατήρηση και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της Σχολής.

 

Πηγή: https://www.esos.gr/arthra/60993/germaniki-sholi-athinon-aristo-germaniko-sholeio-toy-exoterikoy?fbclid=IwAR3cfRuFp9eJj-xtkCvXxCXCgubtNyM9hMrA5um_mDbm4DOQQSW_aFTsHsk

Previous article20 “κόλπα” για να μάθει καλύτερα το παιδί με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
Next articleΜια φορά κι έναν καιρό ήταν τα Ίμια…
Μαριάννα Μανωλοπούλου
Ονομάζεται Μαρία-Ιωάννα Μανωλοπούλου, γεννήθηκε στην Λάρισα και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι 20 ετών. Συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα όπως στο hotspot των Διαβατών και συμμετέχει εθελοντικά και εμψυχωτικά στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ανήκει στην συντακτική ομάδα του Πηγή Παιδείας ενώ αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου του Πηγή Παιδείας. Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα ταξίδια, το θέατρο, οι ξένες γλώσσες, η προώθηση της εναλλακτικής εκπαίδευσης. Συναναστρέφεται καθημερινά με παιδιά κυρίως προσχολικής αγωγής και εκτιμά την συνεχή ποιοτική επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο της. Ένας από αυτούς είναι και ο λόγος που ξεκίνησε να γράφει. Γράφει στο «Πηγή Παιδείας» και ασχολείται κυρίως με το κομμάτι των συνεντεύξεων γιατί όνειρο της από μικρή ήταν να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Μόνο που αυτή τη φορά βρήκε τρόπο να «παντρέψει» τις δυο μεγάλες αγάπες της τη δημοσιογραφία και την παιδαγωγική. Για αυτήν Πηγή σημαίνει «Η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης.» και Παιδεία «Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται». Το ρητό που την συνοδεύει στις περισσότερες στιγμές της ζωής της είναι το «Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» έτσι όσον αφορά την Εκπαίδευση και την Παιδεία θεωρεί πως πάντα πίσω από αυτές όλα έχουν κάποιον στόχο και όλα είναι θέμα κίνητρων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email της mariannamanwlopoulou@gmail.com και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here