Βιογραφικά ομιλητών 2ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Εναλλακτικής Εκπαίδευσης: Ράνια Λάμπου

0
684

Η Ουρανία Λάμπου είναι δασκάλα Γαλλικών και Ευέλικτης Ζώνης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην  Διδακτική της Ξένης Γλώσσας και Υποψήφια Διδάκτωρ στις «Γνωστικές Νευροεπιστήμες: Παιδαγωγικές εφαρμογές της μάθησης συμβατής με τον εγκέφαλο». Είναι επίσης επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες. Συμμετείχε  με πολύ μεγάλη επιτυχία σε πρόγραμμα του CERN για την διδασκαλία της Σωματιδιακής Φυσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έλαβε για τα πρότζεκτ της 8 Διεθνή Βραβεία. Το 2019 προκρίθηκε στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου για  το Global Teacher Prize,  για τις δράσεις της στη Φυσική και το STE(A)M και έλαβε  Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. Σχεδιάζει Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πρόσφατα είναι η Συν-δημιουργός και Συντονίστρια του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου  στον κόσμο Διεθνούς STEAM Πρότζεκτ, “Innovate Your Dreams“, στο οποίο έχουν εμπλακεί πάνω από 60 χώρες και πάνω από 100.000 μαθητές από όλον τον κόσμο. Έχει στο ενεργητικό της πληθώρα συμμετοχών  ως εισηγήτρια και  επιμορφώτρια, με πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση, σε Διεθνή Συνέδρια, Επιμορφωτικά σεμινάρια  και Δημοσιεύσεις σχετικά με την Φυσική, την Αστρονομία και  τις Νέες Τεχνολογίες.

 

 

 

Παρακάτω αναφέρονται  οι Διεθνείς Διακρίσεις και Βραβεύσεις της για τα σχολικά της  πρότζεκτ στη Φυσική και το STEM.

 

 

Διεθνείς Διακρίσεις-Βραβεύσεις

 

 1. Πρόκριση στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου για το Global Teacher Prize (Varkey Foundation) για τις δράσεις της στη Φυσική και το STE(A)M (2018)

https://www.globalteacherprize.org/

 

Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδας του Ιδρύματος Varkey

 

 1. Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Global E-Innovation Awards 2018από τον Διεθνή Οργανισμό MUGU International Foundation, στην Ινδία

https://awards.mifindia.in/550-2/?fbclid=IwAR1IHIeJxm0HQTx0L8LbOrkanqG_mvl00oVXBJT5PfQnFVJPgOa_gYJcfwg

 

 1. Πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Particles4U” που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό International Particle Physics Outreach Group (IPPOG), στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, για το εκπαιδευτικό βίντεο με τίτλο ″The Quark show″, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). (2018)

http://ippog.org/particles4u

 

 1. Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Diversity in STEM” που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό STEM Alliance (κατηγορία: STEM Career Resources) (2019)  για το εκπαιδευτικό βίντεο: «Γυναίκες φυσικοί από την εποχή της Μαρί Κιουρί μέχρι σήμερα» (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα). Το εκπαιδευτικό αυτό βίντεο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 30 κορυφαίων γυναικών από την εποχή της Μαρί Κιουρί μέχρι σήμερα.

http://www.stemalliance.eu/campaigns/diversity-in-stem2018-competition/winners

https://www.youtube.com/watch?v=uZK7liKPUGQ&feature=youtu.be (Βίντεο)

 

 1. Βραβείο εκπαιδευτικής καινοτομίας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμόUltimaker Education Challenge″ με διεθνή επιτροπή κριτών. Θέμα του διαγωνισμού: «Διδακτική πρόταση για μια αυθεντική εμπειρία STEAM ενσωματώνοντας τη χρήση ενός 3D εκτυπωτή» (΄Επαθλο: ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής Ultimaker 2+), Έκθεση Bett Show, Λονδίνο (Βραβεύτηκε η πρόταση σχεδιασμού και εκτύπωσης του ανιχνευτή CMS και του Globe of Science and Innovation) (2017)

https://ultimaker.com/en/blog/37106-ultimaker-education-challenge-winners-announced

 

 1. 6. Gold Βραβείο στην κατηγορία ″Θετικές Επιστήμες (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά)″ (STEM) στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ”Education Leaders Awards 2018” http://www.educationleadersawards.gr/ (2018) για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών της στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).  (2017)

 

 1. Silver Βραβείο στην κατηγορία ″Καινοτομία στη Διδασκαλία″ στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό ”Education Leaders Awards 2018”  http://www.educationleadersawards.gr/  (2017) για το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεών της στη Φυσική, στα πλαίσια του προγράμματος του CERN, «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).  (2017)

 

 1. Βραβείο-Ετικέτα ποιότητας για το Ε-twinning πρόγραμμα CERNgineers and CERNartists: Τεχνική, τέχνη και άνθρωποι στην αναζήτηση της δομής του σύμπαντος “ σε συνεργασία με το 1ο ΔΣ Ραφήνας

https://live.etwinning.net/files/desktop/pdf/certificate/project/etw_certificate_138812_en.pdf

 

 1. Διάκριση και χρηματικό έπαθλο (1.000 ευρώ) από την Μονάδα Αριστείας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την ΕΕΛ/ΑΚ για δημιουργία καλύτερης ιστοσελίδας με το εργαλείο WordPress

 

 1. Συν-δημιουργός και Συντονίστρια του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου στον κόσμο Διεθνούς STEAM Πρότζεκτ, “Innovate Your Dreams“, στο οποίο έχουν εμπλακεί πάνω από 60 χώρες και πάνω από 100.000 μαθητές από όλον τον κόσμο. Το πρότζεκτ Innovate Your Dreams στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Το πρότζεκτ διδάσκει  3 από τους 17 στόχους που περιγράφονται στην Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη  Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ποιοτική Εκπαίδευση,  Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια, Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές.).  Προάγει το STEAM όραμα και STEM εμπειρίες και οι δεξιότητες-στόχοι είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλήματος, η δημιουργικότητα και η φαντασία, οι δεξιότητες στις ΤΠΕ.

 

 1. Επιλογή-Πρόσκληση για presenter, ανάμεσα σε 8 εκπαιδευτικούς της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας που μίλησαν για καλές πρακτικές στην εκπαίδευση σε Webinar, με ευρωπαϊκό κοινό, σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του InquiryBased Teaching in Life SciencesTeachmeet, European Schoolnet Academy, Απρίλιος 2018

 

 1. Επιλογή-Πρόσκληση για presenter, ανάμεσα σε 8 εκπαιδευτικούς της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας που μίλησαν για καλές πρακτικές στην εκπαίδευση σε Webinar, με ευρωπαϊκό κοινό, σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του Competences for 21st century Webinar, Teachmeet, School Education Gateway-Teacher Academy, (Competences for 21st century Course (Re-run), Δεκέμβριος 2017

 

 1. Έχει στο ενεργητικό της πληθώρα συμμετοχών ως εισηγήτρια και επιμορφώτρια, με πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση, σε Διεθνή Συνέδρια, Επιμορφωτικά σεμινάρια  και Δημοσιεύσεις σχετικά με την Φυσική και  τις Νέες Τεχνολογίες.

одноклассники ru моя страница вход на сайт odnoklassnikiоптимизация сайта в киеве工務店とハウスメーカーの違いkisty4makiyazhпоставщики одежды из китая для интернет магазинапо китайски привет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here