Σύγκρουση συμφερόντων στη νέα Δ.Ε. του Ανοιχτού Πανεπιστημίου;

0
143

Απαντήσεις καλείται να δώσει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στη Βουλή αυτή τη φορά, σε καταγγελίες που αφορούν τα κριτήρια επιλογής μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα σημειώνεται πως στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ, που διορίστηκε με απόφαση της υπουργού Παιδείας στις 11/9, συμπεριλαμβάνεται ως τακτικό μέλος ο Κυριάκος Κουβελιώτης, καθηγητής Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση σε πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Σύμφωνα με την βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 το γεγονός αυτό συνιστά ευθεία σύγκρουση συμφερόντων, καθ’ ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συμμετέχει στη διοίκηση ενός δημοσίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και την ίδια στιγμή τυγχάνει πρόεδρος ανταγωνιστικού ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Με βάση τα παραπάνω η κα Υπουργός ερωτάται μεταξύ άλλων:

Γνώριζε η κα Υπουργός κατά τον ορισμό του κ. Κυριάκου Κουβελιώτη ως τακτικού μέλους την ιδιότητα του ως προέδρου ενός, ανταγωνιστικού προς το ΕΑΠ, ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;
Διαβλέπει η κα Υπουργός σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε αυτές τις δυο ιδιότητες;
Στην περίπτωση που η κα Υπουργός διαβλέπει τη σύγκρουση συμφερόντων, τι προτίθεται να πράξει προς τούτο;

 

Πηγή https://www.sofokleousin.gr/sygkrousi-symferonton-sti-nea-dioikousa-epitropi-tou-anoixtou-pan?fbclid=IwAR06z1_BV28Z1C4YJ8G5W7e6uc4nAIGfR1cEtVXUJe9sdSroNCSje4TW8gY

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here