“Το Πρώτο Σχολικό Συμβούλιο του Big Bang”

0
328

Το Big Bang School, το όνειρο τριών ανθρώπων-εμπνευστών του, έγινε πραγματικότητα.

Και, ναι, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σχολικό συμβούλιο. Ο παιδαγωγός και συνιδρυτής του  Άγγελος Πατσιάς μοιράστηκε αυτήν την μοναδική εμπειρία με ένα συγκινητικό post μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Βig Bang School στο facebook.

 

“Αυτή ίσως είναι από τις πιο σημαντικές πρώτες φωτογραφίες του Big Bang School.

Από τον καιρό του Φουρφουρά ακόμα μας ρωτούσαν, αν και πως μπορεί να γίνει Σχολικό Συμβούλιο σε ένα μεγάλο σχολείο ή με παιδιά που δεν το έχουν ξανακάνει ποτέ.

Η Παρασκευή που μας πέρασε ήταν η μέρα του πρώτου “δοκιμαστικού” όπως το ονομάσαμε, σχολικού Συμβουλίου. Τα 45′ που κράτησε, ήταν ίσως τα πιο συγκινητικά των πρώτων ημερών και έδειξαν πως θα υπάρξουν όλο και πιο όμορφες στιγμές.

Τα πιτσιρίκια συντονίστηκαν σχεδόν αμέσως με την απλή ιδέα του συμβουλίου. ‘Οτι εδώ, μπορείτε να είστε ο εαυτός σας, να πείτε ό,τι σας προβληματίζει και να προτείνετε πράγματα για την καθημερινότητα του σχολείου.

Έπρεπε να δείτε τα μάτια τους, γεμάτα απορία και την ίδια στιγμή ενθουσιασμό για την νέα αυτή πραγματικότητα.

Στην αξιολόγηση γράψανε τα παιδιά της Ε’, που περάσαν και μια μίνι εκπαίδευση για να είναι οι πρώτοι συντονιστές, πόσο τους άρεσε το γεγονός ότι μπορούν να λένε τη γνώμη τους, πως περιμένουν με αγωνία την επόμενη Παρασκευή και πόσο τους άρεσε ότι το συμβούλιο κλείνει με μια ομαδική αγκαλιά  για να αφήνει πίσω του όλα τα θέματα που προέκυψαν εκεί.


Είναι μοναδικό το πώς αλλάζει όλη η συμπεριφορά του παιδιού, όταν του λες ότι έχεις την ευθύνη για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και για το σχολείο σου!


Κάθε Παρασκευή λοιπόν, η δημοκρατία των παιδιών θα μας θυμίζει πόσο όμορφος μπορεί να γίνει ο κόσμος μας!”

Διαβάστε την ανάρτηση εδώ:

https://www.facebook.com/thebigbangschool/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here