Βιβλιοπαρουσίαση : Οι Γιοι της Επαγγελίας

0
1146

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση για τους βιβλιόφιλους της Θεσσαλονίκης και ειδικά για τους λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο “Καφέ Θέα/tro”.

Το ιστορικό μυθιστόρημα “Οι Γιοι της Επαγγελίας” του Δημητρίου Α. Παπαδόπουλου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στο “Καφέ Θέα/tro” άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου.

Διαφήμιση

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν :

α) ο Κωνσταντίνος Μπατσιόλας (Υπ. Διδ. Ιστορίας)

β) ο Μάριος Δημητριάδης (συγγραφέας)

γ) η Έλσα Παζολίδου (επιμελήτρια κειμένων και blogger)

“Οι Γιοι της Επαγγελίας” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Πηγή” είναι ένα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο μας ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο, στην αρχαία Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή, τον 1ο αιώνα π. Χ., μία εποχή που οι Ρωμαίοι διαφέντευαν τον κόσμο.

Μυστικές στοές, συνωμοσίες και μηχανορραφίες, άνθρωποι του υποκόσμου και βασιλείς, γυναίκες με δύναμη και γυναίκες του δρόμου, στυγεροί δολοφόνοι και μύστες που υπηρετούν υψηλά ιδανικά, αθώοι που γίνονται ένοχοι και ένοχοι που στη συνείδησή τους νιώθουν αθώοι : όλα αυτά αποτελούν ζωτικά στοιχεία της πλοκής του ιστορικού μυθιστορήματος που ξεδιπλώνει την περιπλάνηση του ατόμου στον αρχαίο κόσμο.

Εκτός από τις λογοτεχνικές αρετές του (όπως η παραστατική και λεπτομερής αφήγηση, οι διάφορες αφηγηματικές τεχνικές, οι αριστοτεχνικά δομημένοι χαρακτήρες κτλ.), το βιβλίο ξεδιπλώνει με μεγάλη επιτυχία και ακρίβεια τον αρχαίο κόσμο, την καθημερινή ζωή των ανθρώπων αλλά και τα “μεγάλα γεγονότα της ιστορίας”.

 

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here