Βάιμπλινγκεν: Φως στη ζωή και το έργο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Σίμου Λιανίδη

0
153

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το πνευματικό έργο του σπουδαίου εκπαιδευτικού και συγγραφέα Σίμου Λιανίδη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από το Σύλλογο Ποντίων Βάιμπλινγκεν «Οι Αργοναύτες» και το Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης της «Ποντιακής Εστίας», Στάθης Ταξίδης.

Φιλόλογος, θεατρικός συγγραφέας, αθεράπευτος νοσταλγός της πατρώας γης και αναδίφης της λαογραφίας των Ποντίων, ο Σίμος Λιανίδης μνημονεύθηκε με φιλολογική ευαισθησία και σεμνότητα, σε μια ημερίδα την οποία τίμησε ιδιαίτερα η παρουσία της κόρης του Ελένης Λιανίδου, η οποία υπηρετεί ως διπλωμάτης στη θέση της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη.


Στάθης Ταξίδης, Ελένη Λιανίδου

Η Ελένη Λιανίδου μετάφερε στο κοινό τις εμπειρικές της μαρτυρίες, για την εν γένει κοινωνική συμπεριφορά του πατέρα της, τους κύκλους συναναστροφών και συνηθειών του, χρωματίζοντας ιδιαίτερα συγκινητικά την εκδήλωση η οποία έκλεισε με την εθιμική απονομή αναμνηστικών από τους διοργανωτές προς τα κεντρικά πρόσωπα της ημερίδας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Ελένη Ραφαηλίδου (πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βάιμπλινγκεν), Γιάννης Πουρσανίδης (πρ. πρόεδρος ΟΣΕΠΕ), Θεόδωρος Κωνσταντινίδης (επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βάιμπλινγκεν «Οι Αργοναύτες»), Ελένη Σιδηροπούλου (συντονίστρια της Επιτροπής για τη Γενοκτονία των σωματείων Βάδης-Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις»), Μιχάλης Ξανθόπουλος (πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λούντβιχσχάφεν), Δημήτρης Παπαγερίδης (πρ. πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Στουτγάρδης «Η Ρωμανία»), Σάββας Εξουσίδης (πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία»), Αναστασία Τσαουσίδου (πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Νεοκαισαρειωτών Στουτγάρδης).

Πηγή: pintos-news.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here