Αυτά είναι τα 3 ξεκάθαρα συμπτώματα ότι το παιδί σου έχει γρίπη

0
164

Με αφορμή την έξαρση της εποχικής γρίπης, τις αποδεκατισμένες από μαθητές σχολικές αίθουσες και τα σχόλια που διατυπώνουν οι γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αναγκαιότητα και το κόστος του τεστ διάγνωσης της γρίπης ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης, με μια ανάρτησή του στο Facebook καθησυχάζει γονείς και κηδεμόνες και ξεκαθαρίζει τα 3 συμπτώματα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ένα παιδί νοσεί από την γρίπη.

Τι συμβουλεύει ο παιδίατρος

 

Tα συμπτώματα της γρίπης που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας

Η κλινική εικόνα συνήθως δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Υψηλός πυρετός για 3 έως 7 μέρες, καταβολή του παιδιού, πόνος στα οστά, έντονο άλγος στο λαιμό και ξηρός βήχας που επιμένει για πολλές μέρες. Με τους μισούς συμμαθητές και τα αδέρφια να υποφέρουν από τα ίδια συμπτώματα. Έχουμε υποτιμήσει τόσο την αξία και την τέχνη της κλινικής εξέτασης ;;;

Πότε είναι απαραίτητο το τεστ της γρίπης

Λοιπόν τα τεστ γρίπης (γρήγορα διαγνωστικά τεστ – rapid influenza diagnostic tests) ανιχνεύουν ποιοτικά την παρουσία του αντιγόνου της γρίπης Α ή/και της γρίπης Β σε δείγμα από το φάρυγγα του ασθενούς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία όταν :

1) Υπάρχουν σοβαρά κλινικά συμπτώματα, τόσο σοβαρά που συνήθως χρήζουν νοσηλείας και οι παιδίατροι είναι αναγκασμένοι να ψάξουν γρήγορα όλο το φάσμα των πιθανών αιτιών και θέλουν να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν τη γρίπη.

2) Όταν το παιδί παρουσιάζει παρατεινόμενο πυρετό (πάνω από 10 μέρες) και ξεκινάει η πλήρης διαφορική διάγνωση των αιτιών.

3) Σε ειδικές περιστάσεις πριν τη χορήγηση θεραπείας πχ σε ανοσοκατεσταλμένους

ΤΕΣΤ ΓΡΙΠΗΣΑκούω ότι αρκετοί δυσανασχετούν για τις υψηλές τιμές του τεστ γρίπης στα διαγνωστικά εργαστήρια ! Υπάρχουν…

Gepostet von Παιδιατρικό Ιατρείο Κυριάκος Δουλγέρης am Montag, 3. Februar 2020

ΤΕΣΤ ΓΡΙΠΗΣΑκούω ότι αρκετοί δυσανασχετούν για τις υψηλές τιμές του τεστ γρίπης στα διαγνωστικά εργαστήρια ! Υπάρχουν…

Gepostet von Παιδιατρικό Ιατρείο Κυριάκος Δουλγέρης am Montag, 3. Februar 2020

 

 

 

 

Πηγή:infokids.gr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here