Αυτά είναι τα 8 βήματα για να χρησιμοποιείτε σωστά τα αντισηπτικά τζελ

0
215

Με την έξαρση της εποχικής γρίπης και υπό τον φόβο της έλευσης του κορονοϊού, όλοι σχεδόν στις τσάντες τους έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά τζελ ενώ όλο και περισσότερα σχολεία προχωρούν στην τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες και τα γραφεία δασκάλων και καθηγητών.

Η τοποθέτηση αντισηπτικών έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία.

Γιατί είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τα χέρια μας;

Τα χέρια είναι φορείς μικροβίων. Αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια θα μπορέσουν να εισβάλουν μικρόβια στον οργανισμό σας. Τα μικρόβια μεταδίδονται επίσης αν κάποιος φταρνιστεί ή βήξει στα χέρια του και μετά αγγίξει άλλο άτομο ή αντικείμενο. Αν κάποιος έχει αυτά τα μικρόβια στα χέρια του μπορεί να αρρωστήσει αν δεν τα πλύνει πρώτα πριν αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του αλκοολούχου αντισηπτικού

Εφαρμόστε αλκοολούχο αντισηπτικό στα χέρια. Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό μόνο όταν αυτά είναι εμφανώς λερωμένα!

Η διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής αντισηπτικού είναι 20-30 δευτερόλεπτα.

  1. Βάζουμε στην παλάμη μας την ενδεικνυόμενη δόση του αντισηπτικού διαλύματος, ώστε να καλύπτονται όλες οι επιφάνειες.
  2. Τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους.
  3. Τρίβουμε την παλάμη του δεξιού χεριού πάνω στην ραχιαία επιφάνεια του αριστερού χεριού βάζοντας τα δάκτυλα του δεξιού στα μεσοδακτύλια διαστήματα του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.
  4. Τρίβουμε τις παλαμιαίες επιφάνειες των χεριών και τα μεσοδακτύλια διαστήματα τοποθετώντας τα δάκτυλα σταυρωτά.
  5. Τρίβουμε ταυτόχρονα τις ραχιαίες επιφάνειες των ακροδαχτύλων και των δύο χεριών κλείνοντας το κάθε χέρι μέσα στην παλάμη του άλλου χεριού.
  6. Κλείνουμε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού μέσα στη παλάμη του δεξιού χεριού, τον τρίβουμε με περιστροφικές κινήσεις και αντιστρόφως.
  7. Τρίβουμε τα ακροδάχτυλα του δεξιού χεριού με περιστροφικές κινήσεις (ίδιας και αντίθετης φοράς) στην παλάμη του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.
  8. Εφόσον στεγνώσουν τα χέρια σας είναι ασφαλή.

Πηγή https://www.infokids.gr/ayta-einai-ta-8-vimata-gia-na-xrisimopoi/?fbclid=IwAR1wp2CaqXz7HC9zI-U-U_kVXA6TjRcSvz_mglL8vBV-oLGD9-Ck46aYa6A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here