ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο GOETHE INSTITUT

0
247

To Goethe-Institut Athen διοργανώνει εξετάσεις Γερμανικών σε διαφορετικές ημερομηνίες και διαφορετικές πόλεις. Εσείς επιλέγετε πού, πότε και σε ποια εξέταση επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

Κατεβάστε το αρχείο pdf που ακολουθεί για να δείτε:

 • πού και πότε έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στην εξέταση που επιθυμείτε
 • πότε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή
 • πόσο κοστίζει η εξέταση που επιλέξατε
 • πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της εξέτασης στην οποία συμμετείχατε

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επιπλέον ημερομηνίες εξετάσεων B1/B1J (περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!)
Από τον Οκτώβριο του 2019 το Goethe-Institut Athen θα διεξάγει επιπλέον εξετάσεις Παρασκευές, απογευματινές ώρες. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

Ζητούμε την κατανόησή σας καθώς κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του κτιρίου μας στην Ομήρου 14-16 τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινώνονται 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία της εκάστοτε εξέτασης.

Εξετάσεις Ιουνίου 2020
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τις εξετάσεις Ιουνίου 2020 σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθούν από τις 03 Φεβρουαρίου έως και τις 13 Μαρτίου 2020. Εάν σε διάστημα 5 εργάσιμων ημερών μετά από την δήλωση συμμετοχής σας δεν λάβετε από εμάς την απόδειξη παροχής υπηρεσιών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς (+30 210 3661020) ή μέσω email: pruefungen-athen@goethe.de. Παρακαλούμε ελέγχετε πάντα και τον κάδο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
Η προθεσμία αναφέρεται μόνο στη δήλωση συμμετοχής σε εξέταση και δεν αφορά την πληρωμή των εξέταστρων.

Εξετάσεις Μαρτίου 2020
Από τον Ιούλιο του 2019 θα μας βρίσκετε στον 3ο όροφο της Πανεπιστημίου 57. Παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον τόπο εξέτασής σας, γραπτή ή/και προφορική.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί. Έχετε τη δυνατότητα περίπου 2 εβδομάδες πριν την εξέταση να ενημερωθείτε για το προσωπικό σας πρόγραμμα εξετάσεων στην ιστοσελίδα μας.

Online Αναζήτηση Ημερομηνιών

Εξετάσεις Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2020
Οι εξετάσεις είναι σε εξέλιξη. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προσωπικά σας αποτελέσματα περίπου ένα μήνα μετά την εκάστοτε εξέταση στη σελίδα Online αναζήτηση. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας της εξεταστικής Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου θα αποσταλούν από τέλη Μαρτίου με courier.

Online Αναζήτηση Αποτελεσμάτων

Εξετάσεις Οκτωβρίου/Νοεμβρίου 2019
Οι εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προσωπικά σας αποτελέσματα περίπου ένα μήνα μετά την εκάστοτε εξέταση στη σελίδα Online αναζήτηση. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας της εξεταστικής Οκτωβρίου/Νοεμβρίου θα αποσταλούν από μέσα Ιανουαρίου 2020 με courier.

Online Αναζήτηση Αποτελεσμάτων

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής για τις εξετάσεις γίνονται online ή μέσω ταχυδρομείου.

Σημείωση για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο τον κωδικό (ID-Code) που σας έχει δοθεί από το Goethe-Institut .

Πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής

ONLINE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Εάν δηλώσατε συμμετοχή ή συμμετείχατε σε μία από τις εξετάσεις Γερμανικών του Goethe-Institut Athen, έχετε τη δυνατότητα περίπου 2 εβδομάδες πριν την εξέταση να ενημερωθείτε για το προσωπικό σας πρόγραμμα εξετάσεων και περίπου 4 εβδομάδες μετά την εξέταση να δείτε τα αποτελέσματά σας. Σας ενημερώνουμε ότι η σελίδα με τις ημερομηνίες και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμη μόνο στα Γερμανικά.

Το πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αποστέλλονται με courier στη διεύθυνση που αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής.
ONLINE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗIndividual-Auskunft: για ιδιώτες

 • Prüfungsteilnehmer-Nr.: (Αριθμός πελάτη: 10- ψήφιος αριθμός)
 • Geburtsdatum: ημερομηνία γέννησης του υποψηφίου, π.χ.: 01.01.1900
 • Abfrage: επιλέξτε Ergebnisse (αποτελέσματα)

Gruppen-Auskunft: για Κέντρα Ξένων Γλωσσών και ιδιωτικά σχολεία 

Ακολουθείστε την εξής διαδικασία:

 • Prüfung: εξέταση που συμμετείχατε (π.χ. Goethe-Zertifikat B1)
 • ID-Code: κωδικός που σας έχει δοθεί από το Εξεταστικό Κέντρο Αθηνών
 • Passwort: passwort που επιλέξατε εσείς
 • Abfrage: επιλέξτε Termine (ημερομηνία) ή Ergebnisse (αποτελέσματα)

Για τυχόν απορίες απευθυνθείτε στο Εξεταστικό Κέντρο

Previous articleΘηλασμός δεν σημαίνει μόνο θρέψη
Next articleΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ÖSD
Avatar
Είναι καθηγήτρια Γερμανικών, ζει στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της, τη δουλειά και τους φίλους της. Αναπόφευκτο το γράψιμο, καθώς από μικρή της άρεσε να διαβάζει και να γράφει συνεχώς. Συμμετέχει σε διάφορες δράσεις στο μέρος όπου κατοικεί, κυρίως δράσεις που αφορούν τα παιδιά. Στο Πηγή Παιδείας γράφει με μεγάλο ενθουσιασμό για ποικίλα θέματα Παιδείας και όχι μόνο. Εμπνέεται από τα παιδιά της για τη στήλη μας με τα παραμύθια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here