Έπεσε το ταβάνι σε διάδρομο του ΑΠΘ

0
76

«Τη Δευτέρα 17/2/20, στο διάδρομο των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έπεσε κυριολεκτικά ένα κομμάτι από το ταβάνι, αφήνοντας μια ευμεγέθη τρύπα, την ώρα που είχε μάθημα το τρίτο έτος.

Το αστείο με τις συνθήκες σπουδών μας στη σχολή πρέπει να τελειώσει. Παγωμένες αίθουσες το χειμώνα, σαράντα βαθμοί το καλοκαίρι, δε χωράμε να καθίσουμε, σοβάδες πέφτουν (ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν χτυπήσει κανέναν στο κεφάλι), εργαστήρια κλείνουν (ή κλείνουν για εμάς και ανοίγουν στο στρατό και τις εταιρίες), δεν έχουμε καθηγητές, αποκλείουν κόσμο από τη λέσχη, φοιτητές πετάγονται εκτός εστιών ενώ το δικαιούνται.

Όταν η κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία έχει πέσει στα τάρταρα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και η χρηματοδότηση στα τμήματα με το ζόρι φτάνει για τη συντήρηση κάποιων εργαστηρίων, αυτά θα συμβαίνουν, πολλές φορές με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή της δυνατότητάς μας να κάνουμε μάθημα σαν άνθρωποι.

Κάποιοι από ‘μας κάνουμε χίλιες θυσίες για να σπουδάσουμε, να πάρουμε ένα πτυχίο και να βρούμε μια δουλειά στο αντικείμενό μας που να μας εξασφαλίζει στη ζωή μας. Κάποιοι λιώσαμε ώρες και ώρες πάνω από τα βιβλία στις πανελλήνιες ή στην τελευταία εξεταστική. Κάποιοι πιάσαμε δουλειά σε άθλιες συνθήκες, ανασφάλιστοι, με 3 ευρώ την ώρα ή και λιγότερα γιατί δεν μπορούν να μας σπουδάσουν οι οικογένειές μας, γιατί δε βρήκαμε δωμάτιο στην εστία, γιατί μας αποκλείουν απ’ τη λέσχη, γιατί πληρώνουμε τις σημειώσεις από τις τσέπες μας».

Τα παραπάνω τονίζει στην καταγγελία του το σχήμα ΑΡ.ΑΓ.Ε. που δραστηριοποιείται στον Φοιτητικό Σύλλογο Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

– Άμεση αποκατάσταση της ζημιάς χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικού παράγοντα

– Ανθρώπινες συνθήκες και ρυθμούς σπουδών

– Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, ποιοτική Παιδεία για όλους-ες. Καμία εφαρμογή της εξίσωσης δημοσίων-ιδιωτικών. Καμία διαγραφή φοιτητή. Καμία αξιολόγηση

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, ούτε ένα ευρώ για το χρέος και τα πολεμικά εργαστήρια  Παράλληλα, οι φοιτητές προχωρούν την επόμενη εβδομάδα σε Γενική Συνέλευση του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ όπως αναφέρουν “για όλα τα οξυμένα ζητήματα στη σχολή, αλλά και για το ζήτημα του νόμου που χωρίς καμία ντροπή πέρασε η κυβέρνηση μέσα στην εξεταστική, εξισώνοντας τα πτυχία μας με τα ιδιωτικά κολλέγια και βάζοντας τα θεμέλια για δίδακτρα στα προπτυχιακά”.

Πηγή: Foititikanea.gr

https://www.foititikanea.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/18188-%CE%B1%CF%80%CE%B8-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here