Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία, λόγω κορονoϊού

0
79

Οι μαθητές των δέκα σχολείων που είναι στην Ιταλία θα επιστρέψουν στα μαθήματα -Δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης

Αναστέλλονται όλες οι  εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία  ,μέχρι νεωτέρας, με εντολή της υπουργού Παιδείας  Νίκη Κεραμέως.

“Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορονοϊό σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε  προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, φοιτητές , τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Προτεραιότητα έχει πάντα, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας.

Η εγκύκλιος για την αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία, λόγω κορονoϊού

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η εγκύκλιος  για την αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών   στην  Ιταλία, λόγω κορονoϊού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

“Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του Κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία”.

Μαθητές δέκα σχολείων είναι στην Ιταλία

Μαθητές  δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες πολυήμερη εκδρομή στη Ιταλία.

Από  τα δέκα σχολεία  οι μαθητές δύο σχολείων απόψε παίρνουν το αεροπλάνο της επιστροφής ,μετά την εντολή που έδωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως να ανασταλούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία  ,μέχρι νεωτέρας.

Από τα παραπάνω σχολεία τα δύο είναι στο Μιλάνο και τα οκτώ στη Νότια Ιταλία.

Εξετάζεται αύριο Δευτέρα να επιστρέψουν οι μαθητές και των άλλων επτά σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ειδοποιήσει τους Διευθυντές όλως των σχολείων που είχαν προγραμματίσει εκδρομή στην Ιταλία σήμερα και τις επόμενες ημέρες να αναβάλουν την αναχώρηση για τη γειτονική χώρα.

Θα επιστρέψουν στα σχολεία τους

Οι μαθητές των δέκα σχολείων θα επιστρέψουν στα μαθήματα  κανονικά και προς το παρόν δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Στοιχεία των μαθητικών εκδρομών για όλη την Ευρώπη ζήτησε το υπουργείο Παιδείας, λόγω κοροναϊού

Το υπουργείο Παιδείας με επείγον μήνυμα  προς  τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ζήτησε να γνωστοποιήσουν την πολιτική ηγεσία στοιχεία για τις μαθητικές εκδρομές στην Ευρώπη, λόγω κορονοϊό.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ζητούσε να συμπληρωθούν δύο πίνακες:

Ο ένας αφορούσε τα σχολεία που ήδη πραγματοποιούν εκδρομές στην Ευρώπη, και,

Ο δεύτερος τις προγραμματισμένες εκδρομές στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία που ζητούνταν ήταν:

Χώρα εκδρομής.

Αριθμό μαθητών.

Αριθμό συνοδών.

Είδος εκπαιδευτικής εκδρομής.

Eνέργειες υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ σχετικά με το νέο κορονοϊό

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας:

• Συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια

• Πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)»

• Βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς

• Επικαιροποιούν όλες τις οδηγίες, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί

Όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Πηγή https://www.esos.gr/arthra/66294/anastellontai-oles-oi-ekpaideytikes-ekdromes-pros-italia-logo-koronoioy?fbclid=IwAR0vddc_dtD1rpPZmjWTu7GLDNVzEiVTbRTdvxDMfcpZnYg_s_Faaz3AeJk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here