ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

0
70

Όπως ανακοίνωσαν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος:

«Με βαθύτατη θλίψη θα θέλαμε να ενημερώσουμε φίλους, συνεργάτες και τους αναγνώστες μας, πως το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου 2020 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο ιδρυτής των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, Κυριάκος Ι. Παπαδόπουλος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, γεννηθείς το 1931, ανήκε στην τρίτη γενιά βιβλιοπωλών της οικογένειας του όταν αποφάσισε, μαζί με τον πατέρα του, να πάνε το βιβλιοπωλείο τους ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας στην έκδοση βιβλίων το 1953. Μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδοπούλου» έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνδύαζε το αδιαπραγμάτευτο ήθος και την πνευματική καλλιέργεια με τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, όμως η αληθινή κινητήρια δύναμη πίσω από την ακάματη δραστηριότητά του στάθηκε πάντοτε η πραγματική αγάπη του για το βιβλίο. Υπήρξε πάντα ένας ήπιος, ευγενής και δίκαιος άνθρωπος, και ακόμα και σαν εργοδότης ήταν μια πατρική φιγούρα που πάντα αφουγκραζόταν τις ανάγκες κάθε εργαζόμενου και σε έκανε να νιώθεις πολύτιμος και μοναδικός. Σαν τέτοιο θα θυμόμαστε πάντα τον «κύριο Κυριάκο», όλοι εμείς στον εκδοτικό οίκο.

Με σεβασμό στην παρακαταθήκη του, τα παιδιά του Γιάννης και Χριστίνα, αλλά και όλη μαζί η οικογένεια των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε πιστά το όραμά του, προσπαθώντας να εκδίδουμε τα «ωραιότερα βιβλία», όπως και ο ίδιος αγαπούσε να λέει.»

Πηγή https://www.talcmag.gr/nea/pethane-o-kyriakos-papadopoulos/?fbclid=IwAR26IKCCVP5-neacaPg-QjcLAyaQ9LozKf9eh16m9xUIDJ-_IYIBmQrWlKs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here