Κεραμέως: Πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης του «λουκέτου» στα σχολεία για πάνω από 14 ημέρες

0
60

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και για διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών, όπως τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία όχι μόνο των μαθητών αλλά και των ευπαθών ομάδων.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως η Ελλάδα έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ εξήγησε πως η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων ελήφθη με βάση πότε θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την κοινότητα.

«Η απόφαση ελήφθη με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών» είπε η υπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα για το εάν θα ληφθούν και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις, η κ. Κεραμέως είπε πως αυτή τη στιγμή η αναστολή είναι για 14 ημέρες αλλά εξετάζονται διαρκώς όλα τα δεδομένα.

«Βλέπουμε την εξέλιξη του ιού. Πριν τη λήξη των 14 ημερών θα δούμε εάν υπάρχει λόγος παράτασης του μέτρου. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά έχουμε ετοιμαστεί στο υπουργείο και για αναστολή σχολείων για μεγαλύτερο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Μάλιστα, υπογράμμισε πως εάν η αναστολή για τα σχολεία είναι για δύο ή τρεις εβδομάδες η αναπλήρωση γίνεται ανώδυνα, μειώνοντας τη διάρκεια των ωρών σε 35 λεπτά και περικόπτοντας τους περιπάτους.

cnn.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here