Κορωνοϊός: Η Κίνα στέλνει ειδικούς στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του ιού

0
53

Aποφασισμένη να βοηθήσει ενεργά την Ιταλία φαίνεται η Κίνα. Σύμφωνα με εξαγγελία του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας αποστέλλονται, από σήμερα κιόλας, στην Ιταλία Κινέζοι ειδικοί καθώς και ιατρικό υλικό προκειμένου να συνδράμουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί υποβάλλονται από την Τρίτη σε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους στην προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, που έχει προκαλέσει τουλάχιστον 827 θανάτους και έχει μολύνει περισσότερους από 12.000 ανθρώπους στη χώρα.

Η Κίνα, απ΄όπου ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη του 2019, και όπου ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει σημαντική πτώση στο έδαφός της, άρχισε να στέλνει ειδικούς και υλικό σε πολλές χώρες. Μετά το Ιράκ και το Ιράν, «μια ομάδα εννέα ανθρώπων με υλικό για μονάδες εντατικής φροντίδας, προϊόντα ιατρικής προστασίας και άλλα προϊόντα θα αναχωρήσει σήμερα από τη Σαγκάη για τη Ρώμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Γκενγκ Σουάνγκ.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης την Τρίτη, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, διαβεβαίωσε τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο για την υποστήριξη του Πεκίνου στη μάχη κατά του κορωνοϊός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Κορωνοϊός: Η σχέση Κίνας και Ιταλίας

«Ο κινεζικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την πολύτιμη υποστήριξη που πρόσφερε η Ιταλία όταν η Κίνα περνούσε τις πιο δύσκολες ώρες στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Στο απόγειο της επιδημίας στην Κίνα, η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που διέκοψε τις αεροπορικές συνδέσεις με τον ασιατικό γίγαντα.

Συνολικά, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τουλάχιστον 3.169 θανάτους στην Κίνα, τη χώρα που είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο με τουλάχιστον 80.793 ανθρώπους να έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here