“Παραμύθια μέσω τηλεφώνου” για μία εβδομάδα από το Μουσείο Παραμυθιού

Το Μουσείο Παραμυθιού βιώνει αυτή τη μεγάλη δοκιμασία μαζί με ολόκληρη την Κύπρο και τον πλανήτη. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη στην καθημερινότητά μας με την εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Κύπρο χρειάζεται πάνω απ’ όλα ψυχραιμία και αναπροσαρμογή της καθημερινότητάς μας από όλους μας.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής που εξέδωσε το Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπακούμε στις προτροπές του Κράτους, είμαστε ψύχραιμοι, υπομονετικοί και σεβόμαστε τους γύρω μας και τις ευπαθείς ομάδες.

Έτσι, το Μουσείο Παραμυθιού αποφάσισε ακολουθώντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης να αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις για τον μήνα Μάρτιο παραμένοντας κλειστό ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Μουσείο αποφάσισε να αναπροσαρμόσει ένα προηγούμενο του, πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, στα νέα μας δεδομένα και να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδάκια από 3 μέχρι 12 ετών που παραμένουν στο σπίτι αφού αναγκαστικά τα σχολεία είναι κλειστά να απολαύσουν αγαπημένα τους παραμύθια μέσω… τηλεφώνου.

Γίνε κι εσύ εθελοντής  
Μπες λοιπόν κι εσύ στην ομάδα μας, γίνε εθελοντής και διάβασε από το σπίτι σου μέσω τηλεφώνου σε κάποιο παιδάκι ένα αγαπημένο παραμύθι. Η δράση αυτή θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 16 Μαρτίου με τη βοήθεια των εθελοντών.
Επίσης, περιμένουμε τους γονείς να επικοινωνήσουν μαζί μας να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το πρότζεκτ και να δώσουν στα παιδιά τους τη χαρά να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία αφού μέσα από τη φαντασία τους θα φτιάξουν τις εικόνες τους παραμυθιού που θα τους αφηγηθεί ο εκάστοτε εθελοντής.

Τι σκέφτεσαι, έλα μαζί μας να αλλάξουμε αυτό το γκρίζο της νέας πραγματικότητας σε έντονα, χαρούμενα χρώματα γεμάτα παραμύθια.

Για να γίνεις εθελοντής ή να δηλώσεις συμμετοχή για το παιδάκι σου τηλεφώνησε στο 22376522 ή μέσω απευθείας μηνύματος στη σελίδα του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook: Μουσείο Παραμυθιού – Fairytale Museum

Πηγή: https://www.checkincyprus.com/article/48631/paramythia-meso-tilefonoy-gia-mia-evdomada-apo-moyseio-paramythioy?fbclid=IwAR2BnbmWGp8SXtADSqVy-pl35UosVUP1P2bOanmmrcM9OfymZbTXgtLFWUQ

Previous articleΤα τρία σενάρια για να μην χαθεί η σχολική χρονιά
Next articleΗ εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τη δια ζώσης ούτε να καλύψει την ύλη
Μαριάννα Μανωλοπούλου
Ονομάζεται Μαρία-Ιωάννα Μανωλοπούλου, είναι 22 ετών και γεννήθηκε στην Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι νηπιαγωγός. Συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα όπως στο hotspot των Διαβατών και συμμετέχει εθελοντικά και εμψυχωτικά στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και επιμορφώνεται συνεχώς στο τομέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Ανήκει στην συντακτική ομάδα του Πηγή Παιδείας ενώ αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου του Πηγή Παιδείας. Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα ταξίδια, το θέατρο, οι ξένες γλώσσες, η προώθηση της εναλλακτικής εκπαίδευσης. Συναναστρέφεται καθημερινά με παιδιά κυρίως προσχολικής αγωγής και εκτιμά την συνεχή ποιοτική επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο της. Ένας από αυτούς είναι και ο λόγος που ξεκίνησε να γράφει. Γράφει στο «Πηγή Παιδείας» και ασχολείται κυρίως με το κομμάτι των συνεντεύξεων γιατί όνειρο της από μικρή ήταν να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Μόνο που αυτή τη φορά βρήκε τρόπο να «παντρέψει» τις δυο μεγάλες αγάπες της τη δημοσιογραφία και την παιδαγωγική. Για αυτήν Πηγή σημαίνει «Η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης.» και Παιδεία «Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται». Το ρητό που την συνοδεύει στις περισσότερες στιγμές της ζωής της είναι το «Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» έτσι όσον αφορά την Εκπαίδευση και την Παιδεία θεωρεί πως πάντα πίσω από αυτές όλα έχουν κάποιον στόχο και όλα είναι θέμα κίνητρων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email της mariannamanwlopoulou@gmail.com και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here