Ένα animated video με σπίρτα- Το social distancing σώζει ζωές

0
42

Το social distancing, δηλαδή η κοινωνική αποχή, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος με τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μεταδώσουν τις ιδέες τους. Αυτό σκέφτηκε και ένα ζευγάρι, που τυχαίνει να είναι καλλιτέχνες και illustrators.

Χρησιμοποίησαν έτσι την τεχνολογία για να δείξουν πώς η κοινωνική αποχή μπορεί να σταματήσει ή τουλάχιστον να περιορίσει την μετάδοση του κορωνοϊού. Δημιούργησαν έτσι ένα πανέξυπνο σποτάκι με πρωταγωνιστή ένα σπίρτο. Το απίθανο κλιπ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, εδώ και μερικές μέρες. Το βίντεο έχει μοιραστεί σε όλα τα social media και έχει γίνει viral.

Χρησιμοποίησαν έτσι την τεχνολογία για να δείξουν πώς το social distancing μπορεί να σταματήσει ή τουλάχιστον να βάλει φρένο στην μετάδοση του COVID-19.

Δημιούργησαν έτσι ένα animated βίντεο με πρωταγωνιστή ένα σπίρτο. Το πανέξυπνο βιντεάκι κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, εδώ και μέρες.

Σε αυτό βλέπουμε μια σειρά από σπίρτα, να πιάνουν φωτιά το ένα μετά το άλλο. Ένα όμως σπίρτο αποφασίζει να απομακρυνθεί από τη θέση του, σταματώντας έτσι την εξάπλωση της φωτιάς.

«Κάνε το δικό σου χρέος και μείνε σπίτι. Αυτό είναι όλο που μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει ο δημιουργός Juan Delcan στο Twitter.

Ο ίδιος μαζί με την σύντροφό του, Valentina Izaguirre, επιμελήθηκαν το 3D clip των 12 δευτερολέπτων.

Το βίντεο έχει μοιραστεί σε όλα τα social media, με πάνω από 216,8k προβολές, 3,1k retweets και 5,7k likes.

«Θέλαμε να πείσουμε τους νεότερους ανθρώπους που δεν το παίρνουν σοβαρά», δήλωσαν οι ίδιοι στο Today.com. «Ένα από τα πιο συγκινητικά μηνύματα που λάβαμε ήταν από ένα παιδί που είπε ότι το βίντεο τον βοήθησε να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

«Δεν μπορώ να γιατρέψω ανθρώπους, αυτή είναι η συνεισφορά μου», προσθέτει ο Juan.

Το ζευγάρι χρησιμοποιεί σπίρτα ως έμπνευση εδώ και ένα χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/binteo-spirta-koinoniki-apohi-viral-koronoios/ bovary.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here