Ο κορωνοϊός πηγή έμπνευσης για μικρούς συγγραφείς και εικονογράφους

0
88

Διπλός διαγωνισμός για την έκδοση ενός βιβλίου με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στις μέρες του κορωνοϊού

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Μικρούς συγγραφείς και μικρούς εικονογράφους ψάχνει η Ελληνοεκδοτική. Ο εκδοτικός οίκος που έχει βάση στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα τον διπλό διαγωνισμό εξηγώντας πως θέλουν μαθητές της Στ’ δημοτικού να τους στείλουν είτε ένα κείμενο στο οποίο να αποτυπώνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους για όλα όσα βιώνουν, ένα «χρονικό» των ημερών με τον κορωνοϊό, και αντίστοιχα ένα «εικονογραφημένο χρονικό» των ημερών.

Η ανακοίνωση για τους μικρούς συγγραφείς τονίζει: «Καλούμε τα παιδιά με την άδεια και την προτροπή των γονιών τους να λάβουν μέρος στη συγγραφή ενός κειμένου έως 300 λέξεις μέσα από το οποίο θα παρουσιάζουν τη δική τους άποψη για τον Ιό, την επίδρασή του στην καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και την ελπίδα τους…

Θέλουμε να έχουμε αποτυπωμένα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών για όλα όσα βιώνουν, ένα “χρονικό” των ημερών από τα παιδιά μας, γιατί και για αυτά ξαφνικά όλα άλλαξαν!».

Αντίστοιχα η ανακοίνωση για τους μικρούς εικονογράφους τονίζει: «Καλούμε τα παιδιά με την άδεια και την προτροπή των γονιών τους να λάβουν μέρος στη δημιουργία μιας εικόνας μέσα από την οποία θα παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για τον Ιό, την επίδρασή του στην καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και την ελπίδα τους…

Θέλουμε να έχουμε αποτυπωμένη τη “δημιουργική ματιά” των παιδιών για όλα όσα νιώθουν και βιώνουν, ένα “εικονογραφημένο χρονικό” των ημερών από τα παιδιά μας, γιατί και για αυτά ξαφνικά όλα άλλαξαν!”.

Τα κείμενα και οι εικόνες θα αξιολογηθούν από επταμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από επιφανείς συγγραφείς και εικονογράφους παιδικού βιβλίου, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Τα 50 καλύτερα κείμενα και οι 50 καλύτερες εικόνες θα τα ενταχθούν σε ένα #βιβλίο με τίτλο «Με τη Σκέψη μου Αγκαλιάζω τον Κόσμο» το οποίο θα εκδοθεί σε 1000 αντίτυπα και θα προσφερθεί #δωρεάν στα παιδιά που τα κείμενα τους βραβεύτηκαν, καθώς και σε σχολεία. Η έκδοση δεν έχει εμπορικό σκοπό.

Τα κείμενα και οι εικόνες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και μόνο έως τις 12 Απριλίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση creative@ellinoekdotiki.gr και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στη σελίδα της Ελληνοεκδοτικής την 30 Απριλίου 2020.

Πηγή https://www.typosthes.gr/politismos/211755_o-koronoios-pigi-empneysis-gia-mikroys-syggrafeis-kai-eikonografoys?fbclid=IwAR3M6lrjelZ5Bf_2RYncp-Uz4r8MTszooqbQ7cAkhqA9aBiR4_JwFaEgKRU

Previous articleΗ Ελλάς παραδίδει τη Φλόγα
Next article«Ακολούθησε τον Οδυσσέα», φτιάξε Πλαγγόνες
Avatar
Είναι καθηγήτρια Γερμανικών, ζει στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της, τη δουλειά και τους φίλους της. Αναπόφευκτο το γράψιμο, καθώς από μικρή της άρεσε να διαβάζει και να γράφει συνεχώς. Συμμετέχει σε διάφορες δράσεις στο μέρος όπου κατοικεί, κυρίως δράσεις που αφορούν τα παιδιά. Στο Πηγή Παιδείας γράφει με μεγάλο ενθουσιασμό για ποικίλα θέματα Παιδείας και όχι μόνο. Εμπνέεται από τα παιδιά της για τη στήλη μας με τα παραμύθια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here