Ρωσία: 253 τα κρούσματα του κορονοϊού

0
36

Σε εννέα περιφέρειες της χώρας καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, ενώ έως αυτή την στιγμή έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο 12 άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από το 54 νέα κρούσματα τα 33 καταγράφηκαν στην Μόσχα, όπου υπάρχουν συνολικά 131 κρούσματα. Έξι νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Γιακουτία, τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αγία Πετρούπολη και τέσσερα στην περιοχή της Σαμάρας, δύο στην περιοχή Κίροφ και δύο στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ και από ένα κρούσμα στις περιοχές της Μόσχας, Ουλιάνοφσκ και Τιουμέν.

Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο αφού ανάρρωσαν επτά άτομα: τέσσερα στην Μόσχα και τρία στην περιοχή Λιπέτσκ. Καθ’ όλη την περίοδο έχουν πάρει εξιτήριο 12 άτομα, εκ των οποίων εννέα Ρώσοι πολίτες, δύο Κινέζοι πολίτες, και ένας Ιταλός πολίτης. Νωρίτερα είχαν πάρει εξιτήριο τρεις Ρώσοι πολίτες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Το Κέντρο επιχειρήσεων επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των ασθενών με κορωνοϊό στην Μόσχα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι άτομα που έφθασαν στην ρωσική πρωτεύουσα από χώρες της Ευρώπης, ενώ μεταξύ των κρουσμάτων είναι και δυο ανήλικοι.

«Μεταξύ των ασθενών είναι δύο ανήλικοι. Ο ένας αφότου αφίχθη από ο εξωτερικό δεν πήγε στο σχολείο, ο δεύτερος πήγαινε στο σχολείο από τις 12 Μαρτίου, και αυτή την στιγμή το σχολείο έχει κλείσει και βρίσκεται σε καραντίνα» αναφέρει το Κέντρο επιχειρήσεων στην ανακοίνωσή του.

Δεν γίνονται προετοιμασίες για να περάσουν σε συνθήκες τηλεργασίας οι συνεργάτες της ρωσικής προεδρίας

Προς το παρόν δεν συζητείται το θέμα να περάσουν οι συνεργάτες της ρωσικής προεδρίας σε τηλεργασία σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο TASS. «Προς το παρόν τέτοιο θέμα δεν τέθηκε», δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο Ρώσος πρόεδρος, στις 17 Μαρτίου κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχε, είχε προτείνει οι εργοδότες να εξετάσουν το σενάριο να μεταφέρουν σε συνθήκες τηλεργασίας όσοι από του προσωπικό τους έχουν παιδιά.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-rosia-se-253-anilthan-ta-kroysmata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here