Υφ. Παιδείας: Δεν θα αλλάξει η ημερομηνία των Πανελλαδικών ούτε θα παραταθεί το διδακτικό έτος εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 28 Απριλίου

0
95

Δεν θα χρειαστεί παράταση του διδακτικού έτους, και ούτε θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων , εάν τα σχολεία ανοίξουν , μετά τις γιορτές του Πάσχα, στις 28 Απριλίου, από τον αρχικό προγραμματισμό, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ,μιλώντας σήμερα στον Αντέννα, στους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Ν. Ρογκάκο.

Οι Πανελλαδικές  Εξετάσεις θα γίνουν αργότερα, μετά δηλαδή τις ήδη προγραμματισμένες τις ημερομηνίες, μόνο αν υπάρξει νέα απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων, μετά το Πάσχα, είπε χαρακτηριστικά η Σ. Ζαχαράκη.

Για το διδακτικό έτος η υφ. Παιδείας δήλωσε ότι παράταση θα γίνει μόνο εάν τα σχολεία θα είναι κλειστά και μετά τις γιορτές το Πάσχα, ενώ σημείωσε τα εξής:

  • Η νέα ΚΥΑ ορίζει την απαγόρευση λειτουργίας μέχρι 10 Απριλίου και επανερχόμαστε στις 27 Απριλίου , ημέρα Δευτέρα, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.
  • Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 27 Απριλίου  αυτό εξαρτάται άμεσα από το τι θα μας πει εκείνη τη στιγμή  η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
  •  Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί το σχολικό έτος
  • Όσο περισσότερο προχωράμε σε μια περαιτέρω αναστολή κ οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν την ύλη τους , με μικρότερο άγχος για το Δημοτικό  Σχολείο γιατί το 1/3 της ύλης μπορείς  πιο εύκολα να το διαχειριστείς με τον εκπαιδευτικό.
  • Στο Γυμνάσιο και Λύκειο θα γίνουν πιο μεγάλες παρεμβάσεις

Πηγή https://www.esos.gr/arthra/66734/yf-paideias-den-tha-allaxei-i-imerominia-ton-panelladikon-oyte-tha-paratathei-didaktiko?fbclid=IwAR0iWDC4VbWO2JRAxnWo6wGQrbKDGG_pSDr_GJoB5wFmWCE4cfzWHZrqO3Q

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here