Εκτίμηση Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα

0
122
Επικρατέστερο σενάριο η μείωση της εξεταστέας ύλης για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 σχετικά με τα δεδομένα που ορίζει η πανδημία στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Καταρχήν» τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, επιβεβαίωσε η υπουργός, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση το υπουργείο εναρμονίζεται με τις εισηγήσεις των ειδικών. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι τις 10 Απριλίου, ωστόσο τα δεδομένα επεξεργάζονται «κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή», όπως τόνισε η υπουργός.

α) Επέκταση σχολικού έτους

β) Μείωση της ύλης

γ) Μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Δεν θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις ελλείψεις που παρατηρούνται, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η διδασκαλία έχει τεθεί σε εφαρμογή τόσο στο επίπεδο της ασύγχρονης όσο και της σύγχρονης (απευθείας παράδοση) διδασκαλίας.

Σήμερα Δευτέρα (23/3) ολοκληρώνεται η ένταξη όλων των σχολείων στο πρόγραμμα, ενώ αρχίζει σταθερά η επέκταση σε όλα τα σχολεία.

Για τις περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, προβλέπεται η σύνδεση με την ψηφιακή τάξη μέσω τηλεφώνου.

Άλλωστε, μαθησιακό υλικό διατίθεται μέσα από πλατφόρμες του υπ. Παιδείας σε ασύγχρονο επίπεδο, δηλαδή οι μαθητές μπορούν να κάνουν χρήση του υλικού όποτε έχουν τη δυνατότητα.

Σχετικά με τα ιδιωτικά σχολεία, η υπουργός τόνισε ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τα δίδακτρα και την πληρωμή των εκπαιδευτικών αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Εργασίας, ωστόσο αναμένεται να δοθεί ενίσχυση στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Πηγή https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316235_ektimisi-kerameos-ta-sholeia-tha-anoixoyn-meta-pasha

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here