Σε συνεργασία με την TV100 και το Δήμο Θεσσαλονίκης μία σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απεικονίζουν με μορφή comics αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες, σχετικές με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας δημιούργησε το ΝΟΗΣΙΣ και προβάλλεται αποκλειστικά από την TV100.

Η σειρά αποτελείται από 50 επεισόδια με βασικούς ήρωες δύο παιδιά, τη Ζωή και τον Οδυσσέα και τον Dr Noesis, ένα νεαρό επιστήμονα, ο οποίος καθοδηγεί τα παιδιά, ώστε να ανακαλύψουν επιστημονικές αρχές μέσα από την έρευνα.

Η θεματολογία καλύπτει πέντε βασικούς άξονες: Επιστήμες, Εφευρέσεις, Διάστημα, Περιβάλλον και Υγεία. Πρόκειται για μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία και σύμπραξη του ΝΟΗΣΙΣ με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, η οποία με αφορμή την περίοδο που διανύουμε , θα δώσει την ευκαιρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές παρουσιάζοντας θέματα Επιστήμης με έναν πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο. Μάλιστα το ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της διαδραστικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ετοιμάζει σειρά εικονικών εργαστηρίων με κινούμενα σχέδια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here