Κώστας Γάκης: Πως κατορθώνουν τα θέατρα στη Κύπρο να είναι ανοιχτά και ασφαλή

0
88
amarysia.gr

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης με ανάρτηση του στο Facebook, εξηγεί πως τα θέατρα στην Κύπρο έχουν κατορθώσει να είναι ανοιχτά με ασφαλή μέτρα.

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Γάκη:

«Ένα μεγάλο μάθημα για τις μέρες που ζούμε….
…κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ανθισμένες στιγμές που ζήσαμε ως ομάδα στο νησί της Κύπρου!!
Όσες φορές και αν κατέβω στην Κύπρο με παράστασή μου πάντα συμβαίνει κάτι μαγικό, στο ξανασμίξιμο με φίλους, μαθητές από τα σεμινάρια και κυρίως με τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου!!

Αυτή τη φορά η Κύπρος μου έδωσε ένα μάθημα ,που ως σκηνοθέτης και ηθοποιός σας καλώ να το κοινοποιήσετε παντού, γιατί πρόκειται για ένα μάθημα που καλό είναι να ασπαστούμε  οι καλλιτέχνες του θεάτρου στην Ελλάδα για να παραμείνουν τα θέατρα ανοιχτά:
Όταν λοιπόν ενέσκηψε η κρίση του κορωνοϊού  στην Κύπρο, χωρίς να χαθεί χρόνος, ΌΛΟΙ  μαζί, σύσσωμοι οι άνθρωποι του θεάτρου κάθισαν και σκέφτηκαν ένα ασφαλές πρωτόκολλο για τη λειτουργία των θεάτρων. Το παρουσίασαν στο υπουργείο υγείας και έλυσαν τυχόν απορίες.

Αντιπαραβάλανε τις συνθήκες εντός των αεροπλάνων με τις συνθήκες στα θέατρα και από κοινού με το
υπουργείο υγείας κατέληξαν στο προφανές: Τα θέατρα -εάν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας- είναι πιο ασφαλή από τα αεροπλάνα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς  αλλά και τους χώρους εστίασης!!!!

Έτσι προέκυψε ένα πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας αξιοζήλευτο που το εμπνέουν από κοινού στους θεατές των θεάτρων και μέχρι στιγμής από την άνοιξη το θέατρο δεν έχει δώσει ούτε ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού στη μεγαλόνησο

Τα θέατρα στην Κύπρο λοιπόν είναι ανοιχτά στο 50-60% και παραμένουν ασφαλή.  Με μάσκες. Με αποστάσεις. Με θερμομέτρηση.
Στις πρόβες επίσης με ζήλο τηρούν τα ίδια μέτρα. Στις συζητήσεις των ανθρώπων του θεάτρου με το υπουργείο υγείας ειπώθηκε και κάτι εξαιρετικά συγκινητικό:
ότι «τώρα είναι η στιγμή που πρέπει η τέχνη  να αποδείξει αυτό που είναι: λειτούργημα, ανάταση και θεραπεία. Τώρα είναι το momentum κατά το οποίο η τέχνη του θεάτρου μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να βρει ψυχική και πνευματική διέξοδο στη παράξενη αυτή στενωπό της σύγχρονης ιστορίας.»
Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Κοινοποιήστε το παντού.

Φίλοι μου, συνάδελφοι, μαθητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι από κάθε γωνιά του κοινωνικού χώρου, άνθρωποι με ευαισθησίες διαδώστε το ωραίο, λειτουργικό και ασφαλές παράδειγμα της Κύπρου».

πηγή: grtimes.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here