Υπουργείο Παιδείας-Καταλήψεις: Αναπλήρωση των χαμένων ωρών σε σχολικές εορτές, αργίες και Σάββατα

0
64

Από αύριο ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος των εξ αποστάσεως μαθημάτων ανήκει στους διευθυντές των σχολείων, με το υπουργείο Παιδείας να παραπέμπει στις σχετικές οδηγίες που έχουν ήδη σταλεί στα σχολεία από την έναρξη του σχολικού έτους. Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Σύμφωνα μάλιστα με την Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της Αθήνας υπό κατάληψη βρίσκονται πάνω από 700 σχολεία σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

πηγή: alfavita.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here