Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στα νέα μέτρα στήριξης επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού

0
86

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στα νέα μέτρα στήριξης επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού – ισχύουν επίσης για ξεναγούς και τουριστικών συνοδών – ανακοινώθηκαν επισήμως, από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει πως δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ και συνοδεύεται από ασφαλιστική κάλυψη για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, είναι όσοι δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του ανωτέρω επιδοτούμενου χρονικού διαστήματος αλλά και αυτοί που δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Προκειμένου να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος και να δηλώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Η καταβολή των χρημάτων θα πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την περίπτωση των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για την περίπτωση των ξεναγών, στα τηρούμενα μητρώα των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού της αριθμ. οικ. 16073/287/22.4.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 1547 και Β’ 1841), όπως ισχύει, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου ενώ όσοι επιχειρήσουν να επωφεληθούν της απόφασης χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

πηγή: protothema.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here