Εmotional Freedom Techniques: Γνωρίστε τις 48 Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης

0
124
pinterest.com

της Μαρίνας Κούτρας, Παιδαγωγού/ Δασκάλας

Το EFT (Emotional Freedom Techniques) είναι μια σειρά 48 Τεχνικών Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, η βασική διαδικασία των οποίων είναι απλό και εύκολο να μαθευτεί.

Οι τεχνικές χρησιμοποιούνται τόσο σε νοσοκομειακά όσο και σχολικά περιβάλλοντα. Μπορούν να λειτουργήσουν βαθιά θεραπευτικά όταν εφαρμόζονται από εκπαιδευμένα άτομα αλλά και απλώς ανακουφιστικά από τον καθένα. Είναι δε εφικτό να χρησιμοποιηθούν σε και από άτομα όλων των ηλικιών.

Οι τεχνικές βοηθούν να αντιμετωπιστούν πολλά συναισθηματικά, ψυχολογικά και ψυχοσωματικά ζητήματα, τα οποία μπορεί να έχουν ως κοινή βάση το στρες π.χ. φοβίες, εθισμοί, σωματικά συμπτώματα και πόνοι, αλλεργίες, σύνδρομα εξάντλησης, θέματα βάρους, άγχους, κατάθλιψης κλπ. ενώ μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τη βελτίωση αθλητικών και ακαδημαϊκών επιδόσεων και την ενδυνάμωση των ατόμων για τη επίτευξη στόχων.

Το EFT κατά συνέπεια έχει χρησιμοποιηθεί σε ενήλικες ομάδες πληθυσμών όπως: βετεράνους για την αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες (PTSD), εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο χώρο υγείας για την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης, φυλακισμένους, μετανάστες, θύματα γενοκτονιών, και φυσικών καταστροφών κλπ. αλλά και σε παιδιά και εφήβους για διάφορα ζητήματα που ποικίλουν από την νυχτερινή ενούρηση και τους εφιάλτες, μέχρι θέματα συμπεριφοράς, κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://marinakoutra.wordpress.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here