365 Μέρες Ζω: Εκμεταλλεύσου το προνόμιο της ζωής και ζήσε όμορφα!

0
99
pixabay.com

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να αυτοσαμποτάρουμε τον εαυτό μας! Συνηθίζουμε να βάζουμε τους εαυτούς μας, τα συναισθήματα μας, τις ζωές μας μέσα σε καλούπια. Να ορίζουμε και να περιορίζουμε το είναι μας, τις επιθυμίες μας, τα βήματα μας εξαιτίας των περιοριστικών πεποιθήσεων και αντιλήψεων μας. Λάθος δεν είναι «μας»! Δεν είναι δικές μας οι αντιλήψεις αυτές. Είναι μέρος της διαθήκης που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενες γενιές. Και αντί να προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε, να τις βελτιώσουμε, να τις εξελίξουμε, εμείς τις κρατάμε σαν λάβαρο, σαν ιερό κειμήλιο καταδικάζοντας έτσι τον εαυτό μας και την ζωή μας ολόκληρη να ζήσει όχι όπως εμείς επιθυμούμε, αλλά όπως μας έχουν μάθει να ζούμε.

Αντί, λοιπόν, να ζήσουμε ελεύθερα, ανεξάρτητα και να εκμεταλλευτούμε το προνόμιο της ζωής, της αγάπης, της φιλίας, της δημιουργίας στο έπακρο, χάνουμε αυτήν την μοναδική ευκαιρία εξαιτίας των περιοριστικών μας πεποιθήσεων.

Λέω και ξαναλέω ότι ένα από τα πιο δύσκολα και σκληρά μαθήματα που ήρθε να μας διδάξει αυτός ο κορωνοϊός είναι το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον χρόνο που μας έχει δοθεί σε αυτήν την ζωή, σοφά και σωστά.

Να αγαπήσουμε ξανά τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Να γίνουμε δημιουργικοί. Να είμαστε απλοί και ταπεινοί. Να τολμήσουμε να ζήσουμε όλα όσα επιθυμεί η καρδιά μας. Να σταματήσουμε να αυτοσαμποταριζόμαστε και να αυτοπεριοριζόμαστε!

Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της κρίσης δεν είναι μόνο να βγούμε ζωντανοί και υγιείς! Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της κρίσης είναι να βρούμε εμάς, να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας. Να μην φοβόμαστε να ζήσουμε. Να μην κολλάμε σε στερεότυπα και προκαταλήψεις, που μας φυλακίζουν μέσα στην μοναξιά! Για να απολαύσουμε την όποια ελευθερία πρέπει να απελευθερωθούμε από όσα μας κρατούν αιχμάλωτους, από όσα μας φυλακίζουν. Και αυτά τα ξέρουμε μόνο εμείς! H ζωή είναι προνόμιο! Ερχόμαστε με έναν σκοπό! Να δημιουργήσουμε! Να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο!

Πώς θα το αφήσεις αν βάζεις όρια στον εαυτό σου; Πώς θα τον αφήσεις αν δεν αποτινάξεις από πάνω σου τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις; Πώς θα χαρείς την ζωή αν δεν την ζεις σοφά και σωστά;

Απελευθερώσου! Σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα γίνει αύριο! Κανείς δεν το ξέρει! Νιώσε! Ζήσε! Ζήσε όμορφα και ας είναι και για λίγο!

Αλλιώς θα συνεχίσεις να ζεις στο παρατεταμένο lockdown που έφτιαξες εσύ για σένα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here