«Φως στο τούνελ» για το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

0
79
https://www.ethnos.gr/

Πλέον προβάλλει φως στον ορίζοντα για το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζει δυσκολίες. Φαίνεται, όμως, πως η νέα δημοτική αρχή είναι πρόθυμη να αλλάξει την άσχημη επικρατούσα κατάσταση του, από τη νέα σχολική χρονιά.

Θετικές εξελίξεις αναφορικά με το κτιριακό πρόβλημα του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, μετά τη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και της Διευθύντριας με το δήμαρχο της περιοχής και τον πρόεδρο Παιδείας του δήμου.

«Φως στο τούνελ» φαίνεται πως βλέπει η σχολική κοινότητα του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, καθώς, σε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και της Διευθύντριας του σχολείου με το δήμαρχο της περιοχής και τον πρόεδρο Παιδείας του δήμου, αναμένεται να λειτουργήσουν οι αίθουσες της Ιερού Λόχου με στέγαστρο εξαρχής και θα δημιουργηθούν εσωτερικές τουαλέτες.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες για μεταστέγαση του κεντρικού κτιρίου του Νηπιαγωγείου, επί της οδού Μαραθωνοδρόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου:

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Αμπατζόγλου και τον Πρόεδρο Παιδείας, κ. Σαγρή με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και παρουσία της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου, σχετικά με το μείζον κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο και δόθηκαν οι διευκρινίσεις περί των αιθουσών υπό παράδοση στην Ιερού Λόχου, όπως είχε ζητηθεί.

Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει διάθεση γόνιμου διαλόγου και επιτέλους μετά από χρόνια πλήρους απραγίας στον τομέα των σχολικών αιθουσών στο Μαρούσι έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι δημοτικές αρχές δεσμεύτηκαν ότι τελικά θα λειτουργήσουν οι αίθουσες της Ιερού Λόχου με στέγαστρο εξαρχής και θα δημιουργηθούν εσωτερικές τουαλέτες.

Τέλος, υπάρχει δυνατότητα για βελτιώσεις στην θέρμανση, αφού όπως εξηγήθηκε οι προδιαγραφές της ΚΤΥΠ για κάποιο λόγο, δεν περιέχουν εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, όχι μόνο στο δικό μας Νηπιαγωγείο, αλλά παντού.

Επίσης, επιτακτική κρίνεται η μεταστέγαση του κεντρικού κτιρίου του Νηπιαγωγείου, επί της οδού Μαραθωνοδρόμου, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα πράξει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ελπίζουμε πραγματικά και αναμένουμε απτά αποτελέσματα, ώστε με την πραγματοποίηση όσων συζητήθηκαν να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες στο άμεσο μέλλον για όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, καθώς και για τους μαθητές του συστεγαζόμενου 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Και όπως είχαμε κι εμείς προτρέψει πρώτοι τις δημοτικές αρχές, φτιάξτε εσείς σωστό σχολείο και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας πούμε «Συγχαρητήρια!».

Πηγή: alfavita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here