Σχολεία: Πιθανές ημερομηνίες για τη δια ζώσης εκπαίδευση.

0
76
pixabay.com

Οι ειδικοί παραθέτουν ενδεικτικές ημερομηνίες στις οποίες πιθανότατα να ανοίξουν τα σχολεία. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι απολύτως σίγουρο, γιατί η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει όσον αφορά την πανδημία του ιού.

Δεν λένε να πέσουν τα κρούσματα κορονοϊού και την ίδια στιγμή να καταγράφουν το νέο αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί.

Με αυτά τα δεδομένα, η επέκταση του lockdown μετά την 30η Νοεμβρίου θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρη, πλέον δεδομένη, ενώ αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις με νέο τηλεοπτικό του μήνυμα την επόμενη βδομάδα.

Τα σενάρια για την άρση του lockdown.

Είναι πλέον βέβαιο ότι το lockdown θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου, με τους ειδικούς να προτείνουν στην κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα του ανοίγματος. Σε κάθε περίπτωση, η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά. Πρώτα θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η αρχή θα γίνει από βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. Οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αμέσως μετά τα σχολεία θα ανοίξει και το λιανικό εμπόριο, ενώ η εστίαση θα χρειαστεί να περιμένει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως όταν θα ανοίξουμε πρέπει να ανοίξουμε με ασφάλεια και γι’ αυτό πρέπει όσο είμαστε σε συνθήκες lockdown να τηρούμε τα μέτρα ώστε να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που όλοι καλά ξέρουμε, να ακούμε τους ειδικούς, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, να τηρούμε αποστάσεις όπου είναι δυνατόν».

Πάντως, την προσεχή Δευτέρα θα αποφασιστεί για το πότε θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορoνοϊού με πιθανότερες ημερομηνίες άρσης να είναι η 7η είτε η 14η του Δεκέμβρη όπου θα υπάρξει πιθανό άνοιγμα των σχολείων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Planet news.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here