Μνημεία οι ήρωες της Marvel στην πρωτεύουσα του ρομαντισμού

0
188

Ο γνωστός σε όλους φωτογράφος Benoit Lapray πρωτοπορεί, σκεπτόμενος να τραβήξει μια σειρά φωτογραφιών των αγαπημένων ηρώων της Marvel στο λαμπερό Παρίσι, σε σκηνικό των ήδη υπαρχόντων μνημείων. Η σειρά αποδίδει φόρο τιμής στους δημιουργούς των χαρακτήρων,που επί δεκαετίες τροφοδοτούν τη φαντασία του κόσμου, τοποθετώντας τον Μπάτμαν, τον Γκάνταλφ, τον Νταρθ Βέιντερ και άλλους πάνω σε βάθρα, και με αυτόν τον τρόπο τους αναβαθμίζει σε «δημόσια μνημεία»

naftemporiki.gr
nagtemporiki.gr

«Για μένα, είναι ένας τρόπος να υπογραμμίσω ότι αυτοί οι ήρωες της μυθοπλασίας είναι σήμερα μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» τόνισε, σύμφωνα το Designboom, ο Lapray. Και επιπλέον ας μην λησμονηθεί η επιπλέον του άποψη:

Μετά, σκανάρισμα των φιγούρων των ηρώων ποπ κουλτούρας με τη διαδικασία της φωτογραμμετρίας. «Θεώρησα τη σειρά ως ένα πραγματικό εργαστήριο έρευνας της εικόνας, όπου παλιές τεχνικές συνδυάζονται με τις πιο σύγχρονες διαδικασίες – ένας καινούργιος τρόπος να αντιμετωπίζεις τη φωτογραφία» εξήγησε ο Γάλλος φωτογράφος.
Πρόκειται λοιπόν, ως επί το πλείστον για το “πάντρεμα” παραδοσιακών και σύγχρονων μεθόδων ως αναβίωση της τέχνης της φωτογραφίας.

Πηγή:naftemporiki.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here