Αστυνόμευση στα ΑΕΙ: Το «Ναι» της ΑΣΟΕΕ στα νέα μέτρα

  0
  47

  Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεδριάζοντας για το θέμα, απεφάνθη ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου κινείται σε θετική κατεύθυνση.

  Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Σύγκλητος επισημαίνει τα πολλαπλά φαινόμενα ακραίας βίας και παραβατικότητας που εκδηλώνονται στον χώρο του δημοσίου πανεπιστημίου, την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο εξαιτίας των φαινομένων αυτών, που ως αποτέλεσμα έχει να ακυρώνεται η δημοκρατική λειτουργία του και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να εμπεδώνεται κλίμα ανασφάλειας και φόβου στην πανεπιστημιακή κοινότητα, να αποθαρρύνονται φοιτητές και προσωπικό να αφιερωθούν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο». Για όλους αυτούς τους λόγους η Σύγκλητος: 

  – Κρίνει ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ασφάλεια και την ελεγχόμενη πρόσβαση εντός των πανεπιστημιακών χώρων έρχεται να καλύψει ένα αποδεδειγμένο κενό προστασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της περιουσίας του ιδρύματος και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων που τελούνται εντός των πανεπιστημιακών χώρων αποτελεί αρμοδιότητα της πολιτείας, η οποία και φέρει θεσμικά την ευθύνη θέσπισης και εφαρμογής του νόμου.

  – Θεωρεί επίσης ότι η υφιστάμενη υπηρεσία φύλαξης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, που τελεί υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών Αρχών, θα πρέπει να ενισχυθεί με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και προσωπικό και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από την πολιτεία.

  πηγή: kathimerini.gr

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here