Αστυνόμευση στα ΑΕΙ: «Όχι» στα νέα μέτρα από ΑΠΘ και Πάντειο

  0
  48

  Για την αστυνόμευση των ΑΕΙ τοποθετήθηκαν και οι Σύγκλητοι του ΑΠΘ και του Παντείου. Σε αντίθεση με την Σύγκλητο της ΑΣΟΕΕ, ΑΠΘ και Πάντειο είναι αντίθετα στα νέα μέτρα.

  «Η φύλαξη των χώρων μας και ο έλεγχος της χρήσης τους είναι αρμοδιότητα του πανεπιστημίου και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να διασφαλίζονται από τα αρμόδια πανεπιστημιακά όργανα, συνεπικουρούμενα από μια πανεπιστημιακή υπηρεσία φύλαξης (security), που θα υπάγεται στις πανεπιστημιακές Αρχές. Η καταπολέμηση της παραβατικότητας ποινικής φύσεως ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στην αρμόδια δύναμη της πολιτείας, η οποία έχει το μονοπώλιο της συγκεκριμένης αρμοδιότητας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στην οποία ανήκουν και τα πανεπιστήμια», σημειώνει το ΑΠΘ.

  Αντίθετα, αρνητική είναι η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ασφάλεια στα ΑΕΙ. Η Σύγκλητος συσχετίζει αρνητικά την παρουσία των αστυνομικών εντός του ΑΕΙ με την ελεύθερη αναζήτηση της γνώσης που συντελείται στα ιδρύματα. «Η αμφισβήτηση που συνοδεύει την αναζήτηση της γνώσης δεν συμβιβάζεται με τη μόνιμη παρουσία δυνάμεων καταστολής», τονίζει. 

  πηγή: kathimerini.gr

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here