ΑΠΘ: Περισσότερες από 100 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

  0
  50

  Τις καταγγελίες πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του εν λόγω τμήματος που φοίτησε και η καταγγέλλουσα.

  «Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε ενώ όπως κατήγγειλε και η ίδια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο καθηγητή, όταν ήταν φοιτήτρια.

  Η ίδια είπε ότι βρήκε τοίχο όταν προσπάθησε να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και πως οι αποκαλύψεις είναι από το 1984. «Ενημέρωσα όλους τους καθηγητές μου που είχα σχέση, βρήκα από αδιαφορία έως «έλα τώρα άστο, μην το πολυσυζητάμε». Επιτέλους σπάει ένα απόστημα, είπε.

  πηγή: Alfavita.gr

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here