Όλες οι όψεις της Σάμου

0
64

Σίγουρα δεν έχει τον κοσμοπολίτικο αέρα της νήσου των Ανέμων ή της Θήρας. Αλλά ποιος είπε ότι δεν προσαρμόζεται στα θέλω και τις ανάγκες όλων των επισκεπτών; Η Σάμος αναφέρεται πολλές φορές σε αρχαίες πηγές με διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται Υδρηλή, λόγω των πηγών της, αλλά και Μελάμφυλλος, Μελάνθεμος, Φυλλίς και Ανθεμίς, λόγω της πλούσιας βλάστησής της. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα αυτά ήταν επιθετικοί προσδιορισμοί, αφού το όνομα Σάμος εμφανίζεται σταθερά στις πηγές.

kathimerini.gr

Το κρασί είναι το κλειδί της επικοινωνίας, της διάθεσης και του γλεντιού, για το νησί του Πυθαγόρα. Αναμένω, να δοκιμάσω, στα πανηγύρια του Αυγούστου, διότι διαφορετικά, θα καθυστερήσω. Πανηγύρια, που διοργανώνουν εθελοντές πυροσβέστες ή άλλες οργανώσεις. Φαγητό, κρασί και χορός, μέχρι τελικής πτώσεως στην Λέκκα, στον Πλάτανο και την Υδρούσα.

Απλοί άνθρωποι, που θέλουν να περνούν καλά, να ζουν και διασκεδάζουν. Ανοιχτοί και αυθεντικοί κατά κοινή ομολογία. Οδικώς χρειάζεται, κανείς για να την δει, μόλις 2 ώρες. Οι επιλογές ποικίλες.

Σε παραλίες, όπως ο Αστερίας, η Τσαβού και ο Ναυαγός η αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας κυριαρχεί. Εάν από την άλλη η δράση σας αφυπνίζει, επιλέξτε παραλίες, όπως το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο, του οποίου το λιμάνι ,θεωρείται το αρχαιότερο τεχνητό λιμάνι της Μεσογείου, βάσει του Ηρόδοτου. Προφανώς το Σειτάνι, αποτελεί την πιο περιπετειώδη περίπτωση, με δυνατότητα πραγματοποίησης camping και ταύτιση με την φύση. Χειμερινοί προορισμοί το Καρλόβασι και το Βαθύ.

Στο Καρλόβασι, μετά το λιμάνι του, υπάρχουν οι καταρράκτες του, με τοπίο, που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Μην ξεχάσω την Παραλία “Ποτάμι”, μόλις 2 χλμ από τους καταρράκτες, κοντά στην γνωστή εκκλησία του Αι- Νικόλα. Ιδανική για εξερεύνηση και ανακούφιση. Ιδανική η αγορά στο Βάθυ.

tripadvisor.com
samosin.gr

Η ανανέωση, η ταύτιση με την φύση και η κατάσταση του να ζεις, την κάθε σου στιγμή, είναι λίγα από τα πολλά, που θα “κερδίσεις” , από αυτό το ταξίδι. Διότι ως γνωστόν τα ταξίδια, μας μετασχηματίζουν.

Πηγή: neolaia.gr, wikipedia.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here