Νέα σενάρια για το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

0
79
Πηγή: ipaidia.gr

Οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνασίων και Λυκείων, από την 1η Φεβρουαρίου, δείχνουν να επιβεβαιώνονται υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, βρισκόμαστε ακόμα σε ένα τεντωμένο σκοινί και τα πράγματα σε επίπεδο επιδημιολογικό μπορούν ακόμα να επιδεινωθούν. Παρότι η υπάρχει ακόμα ανησυχία σε μία μερίδα επιστημόνων η κατεύθυνση που προκύπτει ως συνισταμένη των περισσότερων ειδικών λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα τα σχολεία

Η ανατροπή για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων ήρθε διά στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι σκέψεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και τις «ελεγχόμενες» μετακινήσεις από νομό σε νομό μπορούν να περιμένουν. Ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθετώντας τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις για την ελάφρυνση των μέτρων.

Επιπλέον, προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατόπιν του υπόλοιπου λιανεμπορίου, είπε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες εκτιμήσεις έχουν διατυπώσει και οι ειδικοί, οι οποίοι φαίνεται να συναινούν με το άνοιγμα των σχολείων και ταυτόχρονα να εκφράζουν επιφυλάξεις για το άνοιγμα των εποχικών δραστηριοτήτων.

Πάντως, επικρατεί προβληματισμός για την επιδείνωση της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Eάν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν χειροτερεύουν θα πρέπει σε μία με δύο εβδομάδες να ανοίξουν τα σχολεία» τόνισε και η κυρία Μαρία Τσολιά, και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αυτή την Παρασκευή θα βγάλουμε συμπεράσματα αλλά έχουν προτεραιότητα τα σχολεία».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι προηγούνται τα σχολεία στο άνοιγμα, ενώ η εστίαση θα ανοίξει τελευταία.

«Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή δεν γνωρίζουμε την πορεία της επιδημίας την τελευταία εβδομάδα. Την Παρασκευή θα ξέρουμε ποια είναι η πορεία της επιδημίας, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» είπε.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία. Όμως δεν μπορεί κανείς να το ξέρεις από τώρα», επισήμανε ο καθηγητής.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα συμπεριληφθεί, κατά την εκτίμηση του Χαράλαμπου Γώγου, καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, και η συζήτηση για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η επιτροπή εκτιμά κάθε Παρασκευή κατά την καθιερωμένη της συνεδρίαση τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που πέρασε, καθώς και το επίπεδο της τήρησης των μέτρων. Αυτή την Παρασκευή, η επιτροπή θα αναλύσει τα δεδομένα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό έως την Παρασκευή οι ειδικοί να εισηγηθούν να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση την και θ’ ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την ίδια ημέρα, όπως προβλέπει εφεξής η τυποποιημένη διαδικασία που ακολουθείται.

Πηγή: alfavita.gr

Previous articleΠότε και πώς πραγματοποιείται η αξιολόγηση σχολείων
Next articleΔήμο Πυλαίας-Χορτιάτη: Open Call σε νέους μουσικούς δημιουργούς
Avatar
Είμαι η Ανθή Ποζατζίδου. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Δράμα, βρίσκομαι τώρα στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θέλοντας να δοκιμάσω στην πράξη την τέχνη της δημοσιογραφίας έχω συμμετάσχει σε διάφορες προσομοιώσεις συνεδρίων ως δημοσιογράφος, βοηθός αρχισυνταξίας και αρχισυντάκτρια, ενώ δηλώνω λάτρης των τεχνών και ιδιαίτερα του κινηματογράφου, της μουσικής και της λογοτεχνίας. Ο λόγος που γράφω στη Πηγή Παιδείας είναι γιατί θέλω να συνδυάσω τα δύο αγαπημένα μου πράγματα, την αρθρογραφία και τις τέχνες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here