Αλληλουχία του εργαστηρίου της Μόδας με την ηθοποιία

0
79

Το εργαστήριο μόδας, “Morphés”του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υπό την καθοδήγηση της Ιωάννας Κουρμπέλα, συγχέουν, μαζί την ένωση της μόδας με το αρχαίο δράμα. Η δημιουργικότητα, η αυτοέκφραση και το αίσθημα επαναστικότητας, ξεπροβάλλουν και ξεδιπλώνουν την σύνδεση της αρχαιότητας με τον εντελώς έτερο 21ο αιώνα, με την τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση.


Η ολοκλήρωση του εργαστηρίου το Δεκέμβριο ‘20 με τη φωτογραφική αποτύπωση μιας μοναδικής ιστορίας μόδας με σκηνικό την Πειραιώς 260. Έξι σπουδαίες ηθοποιοί ενσαρκώνουν και υποστηρίζουν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο τις έξι διαφορετικές “Ιφιγένειες” που γεννήθηκαν στο εργαστήριο.

Iefimerida.gr


Τη δημιουργία της Διδώς Γκόγκου φόρεσε η Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Τη δημιουργία της Λένας Πεταλίδου φόρεσε η Γιούλικα Σκαφιδά.
Τη δημιουργία της Ιφιγένειας Ηλιάδου φόρεσε η Νεφέλη Κουρή.
Τη δημιουργία της Έλλης Μουστάκα φόρεσε η Έλενα Τοπαλίδου.
Τη δημιουργία της Αφροδίτης Αναστοπούλου φόρεσε η Λένα Παπαληγούρα.
Τη δημιουργία της Ίριδας Πλαϊτάκη φόρεσε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.


Γίνεται λόγος, λοιπόν για μια πρωτοποριακή κίνηση. Αλληλουχία, μεταξύ μόδας και θεάτρου, επί σκηνής .

iefimerida.gr

Οι έξι συμμετέχουσες, που επιλέχθηκαν μέσα από έναν εντυπωσιακό αριθμό αιτήσεων, γνώρισαν όλα τα στάδια σχεδιασμού του ενδύματος – από τη μελέτη της ιστορίας του κοστουμιού και τη σύλληψη της ιδέας, ως την επιλογή των υφασμάτων και των χρωμάτων, τον σχεδιασμό του πατρόν, την κοπή και τη ραφή του ρούχου και δημιούργησαν η κάθε μια το δικό της πρωτότυπο ένδυμα, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών της Μόδας και του Θεάτρου.

Πηγή: iefimerida.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here